Κ. Χατζηδάκης: Η πρώτη κυβέρνηση που ξεκινά την απολιγνιτοποίηση της ΔΕΗ - Free Sunday
Κ. Χατζηδάκης: Η πρώτη κυβέρνηση που ξεκινά την απολιγνιτοποίηση της ΔΕΗ

Κ. Χατζηδάκης: Η πρώτη κυβέρνηση που ξεκινά την απολιγνιτοποίηση της ΔΕΗ

«Είμαστε η πρώτη κυβέρνηση, που όχι μόνο μιλάει, αλλά ξεκινάει την απολιγνιτοποίηση για οικονομικούς, αλλά και για περιβαλλοντικούς λόγους» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», σημείωσε πως «με τα χρήματα που πληρώνει η ΔΕΗ για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αν είχαν κλείσει οι παλιές λιγνιτικές μονάδες και πληρώναμε κανονικά τους εργαζόμενους με τα λεφτά που παίρνουν σήμερα, θα κόστιζαν φθηνότερα στη ΔΕΗ απ' ό,τι σήμερα που είναι ανοιχτές».

Επιπλέον, πρόσθεσε, «θέλουμε η χώρα μας να είναι στην πρωτοπορία των δράσεων που αναλαμβάνονται διεθνώς για την κλιματική αλλαγή και η απολιγνιτοποίηση είναι μια από αυτές».

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα εξαμήνου της ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε πως ο ορκωτός ελεγκτής για πρώτη φορά τον περασμένο Απρίλιο έγραψε ότι είναι ορατό το πρόβλημα η εταιρεία να μη μπορεί να λειτουργήσει, ενώ χθες, μετά τα μέτρα και τις παρεμβάσεις που έγιναν τους δύο τελευταίους μήνες, είπε το ακριβώς αντίθετο, ότι ξέφυγε η ΔΕΗ από το φάσμα της αβεβαιότητας και της χρεοκοπίας. «Επομένως, δεν ζητάμε να μας πει κανένας "μπράβο" από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό το θράσος σε σχέση με τη ΔΕΗ πραγματικά είναι παγκόσμιο ρεκόρ» ανέφερε ο υπουργός.

Είπε, τέλος, ότι σύντομα θα κατατεθούν στη Βουλή ρυθμίσεις που θα απαλλάσσουν τη ΔΕΗ από περιορισμούς του Δημοσίου, «αλλά βεβαίως πάντοτε θα λαμβάνεται υπόψη η διαφάνεια».