Μέχρι σήμερα η πρώτη δόση ΕΝΦΙΑ και η δεύτερη του φόρου - Free Sunday
Μέχρι σήμερα η πρώτη δόση ΕΝΦΙΑ και η δεύτερη του φόρου

Μέχρι σήμερα η πρώτη δόση ΕΝΦΙΑ και η δεύτερη του φόρου

Λήγει σήμερα Δευτέρα η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ και της δεύτερης δόσης του φόρου εισοδήματος.

Οι φόροι που πρέπει να πληρωθούν σήμερα είναι οι εξής:

  • Οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ που είναι εφέτος μειωμένος έως και 30%. Ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις με την πρώτη να είναι στο τέλος του μήνα και η τελευταία στο τέλος Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Το ποσό της κάθε δόσης, είναι περίπου 550 εκατ. και καλούνται να πληρώσουν οι περίπου 7,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.
  • Η δεύτερη από τις τρεις δόσεις του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Το ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι ανέρχεται σε περίπου 1,1 δισ. ευρώ. Φόρο με το εκκαθαριστικό καλούνται να πληρώσουν κατά κύριο λόγο ιδιοκτήτες ακινήτων με εισόδημα από μισθώματα, μισθωτοί που έχουν περισσότερους από έναν εργοδότες ή ασκούν και ελευθέριο επάγγελμα καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Πριν την καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, οι φορολογούμενοι καλό είναι να ξαναδούν το εκκαθαριστικό, να ελέγξουν τυχόν λάθη και να διορθώσουν τα στοιχεία στην ακίνητη περιουσία τους.