Ένας στους δέκα οφειλέτες του δημοσίου εντάχθηκε ήδη στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις - Free Sunday
Ένας στους δέκα οφειλέτες του δημοσίου εντάχθηκε ήδη στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις

Ένας στους δέκα οφειλέτες του δημοσίου εντάχθηκε ήδη στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις

Ανοιχτό αφήνει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην προθεσμία για την ένταξη στην ρύθμιση των 120 δόσεων. Η οποία λήγει σήμερα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι οφειλέτες που θα ενταχθούν θα αγγίξουν το μισό εκατομμύριο εκτιμάται πως θα αγγίξουν.

Πάνω από 30.000 έγιναν στην εφορία κάθε μέρα από την περασμένη Τρίτη, και συνολικά είχαν ξεπαράσει τις 350.000, και είχαν φτάσει τις 351.128, ως την περασμένη Πέμπτη.

Αυτό σημαίνει ότι συνολικά μέχρι σήμερα έγιναν πάνω από 400.000 αιτήσεις συνολικά ως σήμερα, με προοπτική να φτάσουν σχεδόν και τις 500.000 αιτήσεις σήμερα, καθώς οι συνολικοί επισκέπτες μαζί με όσους μπήκαν στην πλατφόρμα αλλά δεν πλήρωσαν ακόμα, ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο σε ένα σύνολο 4 εκ. οφειλετών.Μέχρι την Πέμπτη ήδη είχαν εισρεύσει πάνω από 310 εκατομμύρια ευρώ στα κρατικά ταμεία, ως προκαταβολή για να ενταχθούν στις ρυθμίσεις.

Όσοι εξ αυτών μπήκαν ήδη στη ρύθμιση, έχουν εντάξει χρέη ύψους 3 δισ. ευρώ! Από αυτά, τα 2,2 δισ. αποτελούν τη βασική οφειλή και άλλα 790 εκ. προσαυξήσεις.

Η συζήτηση για το ενδεχόμενο παράτασης αφορά "κάποιες ημέρες" και όχι "μήνες", αν και κάποιοι στην κυβέρνηση φέρονται να διαφωνούν με κάθε παράταση.

Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση προσφέρει επιτόκιο 3% για τα επόμενα 10 χρόνια, αντί 5% που ισχύει πάγια.