Η συλλογική σύμβαση στην ΕΕΣΣΤΥ φέρνει απεργίες στα τρένα - Free Sunday
Η συλλογική σύμβαση στην ΕΕΣΣΤΥ φέρνει απεργίες στα τρένα

Η συλλογική σύμβαση στην ΕΕΣΣΤΥ φέρνει απεργίες στα τρένα

Σε απόρριψη των προτάσεων της διοίκησης του ΕΕΣΣΤΥ για τη συλλογική σύμβαση των εργαζομένων στον φορέα, προχώρησε Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών , η οποία σήμερα Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, έχει προκηρύξει εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία σε τρένα και προαστιακό.


Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως στη συνάντηση της Π.Ο.Σ. με τις διοικήσεις ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στην ΕΕΣΣΤΥ, «οι απαντήσεις που έλαβαν δεν αποτελούν ούτε βάση για περαιτέρω συζήτηση».

Η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην ΕΕΣΣΤΥ είναι το αίτημα και των εργαζομένων του ΗΣΑΠ οι οποίοι πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 το μεσημέρι και αφήνουν ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο απεργίας.


Την εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΣΕ), η οποία αν και υπεγράφη τον Ιούνιο του 2019, δεν τίθεται σε ισχύ θέτει ως αίτημα οι Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, το οποίο σήμερα έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως 15:00

Το Τραμ δεν πραγματοποιεί δρομολόγια μετά από τις 15:00 το μεσημέρι.