Προβήματισμός Ρέγκλινγκ: Δεν «βλέπει» συμφωνία ως το Eurogroup - Free Sunday
Προβήματισμός Ρέγκλινγκ: Δεν «βλέπει» συμφωνία ως το Eurogroup

Προβήματισμός Ρέγκλινγκ: Δεν «βλέπει» συμφωνία ως το Eurogroup

Αβέβαιη χαρακτήρισε την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης έως το Eurogroup της 20ής Μαρτίου ο Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στο ιαπωνικό πρακτορείο Nikkei.

«Η επίτευξη συμφωνίας έως το επόμενο Eurogroup δεν αποκλείεται, αλλά δεν είναι και σίγουρη» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος αξιωματούχος. «Πρέπει να γίνει αρκετή δουλειά ακόμη» έσπευσε να προσθέσει, στο ίδιο πλαίσιο.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, διευκρίνισε ότι ως προς τη δημοσιονομική προσαρμογή, τα εναπομείναντα βήματα για την Ελλάδα είναι «πολύ μικρά».

Σχολιάζοντας την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας υποστήριξε ότι «η συνολική κατάσταση της Ευρώπης είναι αρκετά καλή» και σημείωσε ότι «η ανάπτυξη κινείται στα ίδια επίπεδα με τις ΗΠΑ».

Όσον αφορά τις τράπεζες, διαβεβαίωσε ότι ο ευρωπαϊκός κλάδος είναι κατά πολύ ισχυρότερος από ό,τι ήταν πριν την κρίση του 2008, ενώ συμπλήρωσε ότι «ελάχιστες τράπεζες έχουν προβλήματα και αυτές αποτελούν μεμονωμένες περιπτώσεις».

Ερωτηθείς για τις γαλλικές εκλογές, θεώρησε απίθανο το ενδεχόμενο η Μαρίν Λεπέν να γίνει πρόεδρος της χώρας και παρέπεμψε στα μέχρι στιγμής δημοσκοπικά ευρήματα.

Τέλος, κάνοντας ειδική μνεία στο Brexit, επανέλαβε ότι ο οικονομικός αντίκτυπος θα επιβαρύνει κατά κύριο λόγο το Ηνωμένο Βασίλειο και όχι την Ευρωπαϊκή Ένωση.

(πηγή: naftemporiki.gr)