Ιδιωτικοποίηση στην καθαριότητα βλέπουν οι εργαζόμενοι και απεργούν - Free Sunday
Ιδιωτικοποίηση στην καθαριότητα βλέπουν οι εργαζόμενοι και απεργούν

Ιδιωτικοποίηση στην καθαριότητα βλέπουν οι εργαζόμενοι και απεργούν

Έκκληση προς τους πολίτες να μην βγάλουν σκουπίδια στους δρόμους για να προστατευτεί η δημόσια υγεία, απευθύνουν οι δήμοι, καθώς από τις 6 το πρωί έχει αρχίσει η 48ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των δήμων.

Η απεργία γίνεται κατά της πρόβλεψης του άρθρο 179 του νομοσχεδίου «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις», το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε δήμους να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες για τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού.

Στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης, έχει προγραμματιστεί μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη, αλυριο Τετάρτη στις 10 το πρωί.

Η απεργία αναμένεται να επιδεινώσει το ήδη υπαρκτό πρόβλημα με την αποκομιδή απορριμμάτων καθώς στα μεγάλα αστικά κέντρα και ιδίως στο κέντρο της Αθήνας είναι εμφανή τα προβλήματα καθώς το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα απείχαν από υπερωριακή απασχόληση.