Πολύ κοντά στο Πόρτο Καρράς, ο Ιβάν Σαββίδης - Free Sunday
Πολύ κοντά στο Πόρτο Καρράς, ο Ιβάν Σαββίδης

Πολύ κοντά στο Πόρτο Καρράς, ο Ιβάν Σαββίδης

Σε τέλικο στάδιο διαπραγματεύσεων βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η εξαγορά του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Πόρτο Καρράς από τον όμιλο Ιβάν Σαββίδη.

Με ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο η ιδιοκτήτρια Τεχνική Ολυμπιακή επιβεβαίωσε τις διαπραγματεύσεις, αλλά όχι την ταυτότητα του ενδιαφερόμενου αγοραστή, ενώ και ο όμιλος Σαββίδη, δεν επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον.

Εάν οι διαπραγματεύσεις καρποφορήσουν και το συγκρότημα περάσει στον έλεγχο του ομίλου Σαββίδη, θα είναι το τρίτο ξενοδοχειακό συγκρότημα του ομίλου μετά το ξενοδοχείο «Μακεδονία» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και το υπό ανάπτυξη Ξενία στο Παλιούρι της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, η Τεχνική Ολυμπιακή έχει εισφέρει τις μετοχές της Πόρτο Καρράς A.E. στην εταιρεία με την επωνυμία T.O. International Holding Ltd για να διευκολύνει την πώληση και να διαχωρίσει μη σχετικές με το συγκρότημα δραστηριότητες, όπως οι κατασκευές κ.λπ.

Το τίμημα της αρχικής ενδεικτικής μη δεσμευτικής προσφοράς που υπεβλήθη παραμένει άγνωστο, αλλά πηγές της αγοράς μιλούν στην εφημερίδα για ποσό περί τα 200 εκατ. ευρώ.

Με βάση την αποτίμηση που έχει γίνει για την ετήσια οικονομική έκθεση της εισηγμένης που αφορά τη χρήση του 2018, η ακίνητη περιουσία του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς εκτιμήθηκε σε αξία 394,5 εκατ. ευρώ, μειωμένη κατά 72,5 εκατ. ευρώ έναντι της αντίστοιχης εκτίμησης στο τέλος του 2017.

Ενδιαφέρον για το συγκρότημα των τεσσάρων ξενοδοχείων ενδιαφέρον φέρονται να είχαν εκδηλώσει, μεταξύ άλλων, η ΤΕΜΕΣ και η Hines, αλλά και επενδυτικά κεφάλαια της Goldman Sachs, καθώς και η Marriott και επενδυτές από τον Περσικό.