Οι τράπεζες παγώνουν τις αυξήσεις στις χρεώσεις - Free Sunday
Οι τράπεζες παγώνουν τις αυξήσεις στις χρεώσεις

Οι τράπεζες παγώνουν τις αυξήσεις στις χρεώσεις

Τη δέσμευση να μην προχωρήσουν από σήμερα Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου, στην εφαρμογή των αυξήσεων που είχαν αποφασιστεί ανέλαβαν χθες Πέμπτη το απόγευμα οι τράπεζες έναντι του υπουργείου Ανάπτυξης αν και τραπεζικές πηγές διευκρινίζουν ότι αυξήσεις προμηθειών από 1ης Νοεμβρίου είχε προγραμματίσει μόνο από την Εθνική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δέσμευση δεν περιλαμβάνει το θέμα των ΑΤΜ, ειδικά στις απομακρυσμένες περιοχές, όπου υπάρχει μόνον μια μηχανή συναλλαγών, το οποίο οι τράπεζες εξετάζουν ακόμη και δεν έχουν απαντήσει στην κυβέρνηση.

Οι αυξήσεις στις τραπεζικές προμήθειες και ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθεί να αυξήσει τη χρήση του πλαστικού χρήματος και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή είχε προειδοποιήσει τις τράπεζες:

«Εξετάζουμε πολύ προσεκτικά τυχόν εναρμονισμένες πρακτικές ιδίως των τριών από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Εγώ είμαι έτοιμος να στείλω προσωπικά καταγγελίες. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα, αν διαπιστωθούν παραβάσεις». «Οι τράπεζες έχουν λάβει ήδη το μήνυμα» είπε και προσέθεσε: «Μην ξεχνάτε πως το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει μπει σε τράπεζα, 120.000 ευρώ, μπήκε από μένα σε μια τράπεζα για κατάσχεση 1.000 ευρώ σε ακατάσχετο λογαριασμό ενός συμπολίτη μας».