Το σήμα των ελληνικών μακεδονικών προϊόντων - Free Sunday
Το σήμα των ελληνικών μακεδονικών προϊόντων

Το σήμα των ελληνικών μακεδονικών προϊόντων

Το σήμα-σφραγίδα που θα συνοδεύει τα ελληνικά μακεδονικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές, ώστε να τα διαφοροποιεί από τα προϊόντα της Βόρειας Μακεδονία παρουσιάζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη

να είναι αναγνωρίσιμο από τους διεθνείς καταναλωτές και να διεισδύει στις αγορές του κόσμου.

Το νέο σήμα βασίζεται σε αυτό που είχε παρουσιάσει ως πρόταση ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) στον κ. Μητσοτάκη και τους άλλους πολιτικούς και επιχειρηματικούς φορείς της Β. Ελλάδος στις 22 Οκτωβρίου.

Τις τελευταίες 20 ημέρες το σήμα λαμβάνει την τελική του μορφή, στην οποία ενσωματώνονται παρατηρήσεις των φορέων, αλλά και του υπουργείου Εξωτερικών.

Τα επόμενα στάδια προβλέπουν την υιοθέτηση του σήματος – σφραγίδα, δηλαδή τη συμφωνία τόσο για το εικαστικό μέρος, όσο και για το περιεχόμενο, απ’ όσο το δυνατό περισσότερους παραγωγικούς και επιχειρηματικούς φορείς της Β. Ελλάδος, ώστε σύντομα να κατοχυρωθεί ως ελληνικό στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας στο Αλικάντε.
Αμέσως μετά το σήμα θα είναι διαθέσιμο για κάθε ενδιαφερόμενη ελληνική επιχείρηση, που θα μπορεί να το αξιοποιήσει –με βάση ασφαλώς τον κανονισμό που θα το συνοδεύει- για τη σήμανση των προϊόντων και των υπηρεσιών της.
Στην κατασκευή του σήματος, αξιοποιήθηκαν τα ευρήματα στις μηχανές αναζήτησης, αλλά και η εμπειρία που είχε από τη Google, ο πρώην επικεφαλής του Δημιουργικού Εργαστηρίου (Creative Lab) της Google σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική στέλεχος της εταιρείας και νυν σύμβουλος του Κ. Μητσοτάκη, Στηβ Βρανάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr το σήμα θα έχει τα ακόλουθα τρία χαρακτηριστικά:  

  • Στο κέντρο του σήματος θα δεσπόζει ένα μεγάλο «Μ», ένα γράμμα που υπάρχει σε όλες σχεδόν τις γλώσσες και η χώρα μας δεν θα ήθελε επουδενί να «χαρίσει» στα Σκόπια.  
  • Το σύνθημα του σήματος φαίνεται ότι θα είναι «Macedonia. The Greek Great Land». 
  • Τα  χρώματα θα είναι το άσπρο και το μπλε.