Δύο θαλάσσιες διασυνδέσεις σβήνουν την ενεργειακή «δίψα» της Κρήτης - Free Sunday
Δύο θαλάσσιες διασυνδέσεις σβήνουν την ενεργειακή «δίψα» της Κρήτης

Δύο θαλάσσιες διασυνδέσεις σβήνουν την ενεργειακή «δίψα» της Κρήτης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται δύο διασυνδέσεις-μαμούθ που θα καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες της Κρήτης, διασφαλίζοντας ευστάθεια και αξιοπιστία του ηλεκτρικού συστήματος ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα δύο καλώδια που θα «απλώσει» ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) ξεκινούν από την Κρήτη και καταλήγουν στην Πελοπόννησο και την Αττική και θα ηλεκτριστούν το 2020 και το 2023, αντίστοιχα, για τη μικρή και μεγάλη διασύνδεση.

Το πρώτο έργο «Κρήτη-Πελοπόννησος» θα ολοκληρωθεί εντός του 2020 και πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιακή διασύνδεση εναλλασσόμενου ρεύματος παγκοσμίως. Έχει συνολικό μήκος 180 χλμ. και περιλαμβάνει υποβρύχιο καλώδιο 130 χλμ. το οποίο θα ποντιστεί σε βάθος έως 1.000 μέτρων. Ήδη τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ και των αναδόχων του απαιτητικού έργου εργάζονται στο «φουλ» στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη, αναβαθμίζοντας τις υφιστάμενες γραμμές και εγκαθιστώντας νέες, με στόχο την αναβάθμιση της μεταφορικής ικανότητας σε 150 kV. Το έργο έχει προϋπολογισμό 365 εκατ. ευρώ και υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το δεύτερο έργο «Κρήτη-Αττική», το οποίο υλοποιεί η θυγατρική εταιρεία του ΑΔΜΗΕ, Αριάδνη Interconnection, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο υλοποίησης των διαγωνιστικών διαδικασιών και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2023. Μόλις πριν από λίγες ημέρες αναδείχθηκαν οι προσωρινοί ανάδοχοι για τα τέσσερα τμήματα του κολοσσιαίου έργου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία τεχνικής αξιολόγησης των προσφορών για τους δύο υποσταθμούς, που θα εγκατασταθούν στα Μέγαρα και στο Ηράκλειο.

Η καινοτομία του έργου δεν περιορίζεται στο μήκος της γραμμής (375 χλμ.) αλλά επεκτείνεται και στα προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά της. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για την πρώτη ηλεκτρική διασύνδεση συνεχούς ρεύματος όχι μόνο σε ευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Για τον λόγο αυτόν, ενσωματώνει τεχνολογίες αιχμής που απαιτούν τεχνογνωσία και εμπειρία υψηλού επιπέδου. Για τη χρηματοδότηση του έργου, με συνολικό προϋπολογισμό 1 δισ. ευρώ, θα χρησιμοποιηθούν εθνικοί και κοινοτικοί πόροι, καθώς το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία του ΕΣΠΑ 2014-2020».

Με τις δύο αυτές διασυνδέσεις, το 2023, η Κρήτη θα ηλεκτρίζεται από το Ηπειρωτικό Σύστημα, εξασφαλίζοντας τον ενεργειακό της εφοδιασμό με ασφαλή και βιώσιμο τρόπο για τις επόμενες δεκαετίες. «Οι νησιωτικές διασυνδέσεις βρίσκονται στην αιχμή της επενδυτικής στρατηγικής του ΑΔΜΗΕ και αναμένεται να αποφέρουν σημαντικά οφέλη στους Έλληνες καταναλωτές. Σήμερα επιβαρυνόμαστε κατά 700-800 εκατ. ευρώ μέσω των ΥΚΩ εξαιτίας των μη διασυνδεδεμένων νησιών. Το κόστος αυτό θα μειωθεί στο μισό μόλις συνδεθεί πλήρως με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας η Κρήτη, μέσω των δύο γραμμών που σχεδιάζονται» αναφέρει σχετικά ο κ. Μάνος Μανουσάκης, πρόεδρος και CEO του ΑΔΜΗΕ.

Στις υπόλοιπες νησιωτικές διασυνδέσεις που σχεδιάζει ή υλοποιεί ο ΑΔΜΗΕ περιλαμβάνονται οι Κυκλάδες, οι Σποράδες, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Ήδη, μετά το φετινό καλοκαίρι, ο Διαχειριστής πόντισε δύο καλώδια που ενσωματώνουν τις πλέον σύγχρονες και περιβαλλοντικά φιλικές τεχνολογίες. Στο τμήμα Ρίου-Αντιρρίου ποντίστηκε το πρώτο καλώδιο Υπερυψηλής Τάσης (400 kV) στην Ελλάδα, το οποίο θα συνδέσει το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης της Μεγαλόπολης με τη γραμμή μεταφοράς Αχελώου-Διστόμου. Εντάσσεται στον «Δυτικό Διάδρομο», ένα ιδιαίτερα κρίσιμο έργο, το οποίο θα αυξήσει την ικανότητα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από και προς την Πελοπόννησο και θα ανοίξει τον δρόμο για περαιτέρω ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην περιοχή.

Ακόμη πιο πρόσφατα, ο ΑΔΜΗΕ «άπλωσε» υπερσύγχρονα υποβρύχια καλώδια 150 kV στα τμήματα Εύβοιας-Άνδρου και Άνδρου-Τήνου. Η υποβρύχια διασύνδεση μήκους 17,5 χλμ. ξεπερνά σε βάθος τα 500 μέτρα, με όποιες τεχνικές προκλήσεις αυτό συνεπάγεται. Αυτός ήταν ο λόγος που χρησιμοποιήθηκαν, πρώτη φορά παγκοσμίως, καλώδια υψηλής τάσης με συνθετικό οπλισμό, τα οποία σταθεροποιούν την τάση του δικτύου και ελαχιστοποιούν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Το έργο συμπληρώνει τη Β΄ Φάση των Κυκλάδων, συνολικού προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα ολοκληρωθεί με την υποθαλάσσια διασύνδεση της Νάξου με την Πάρο και τη Μύκονο και την κατασκευή νέου υποσταθμού στη Νάξο στις αρχές του 2020.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαγωνιστική διαδικασία για τη διασύνδεση της Σκιάθου με το Μαντούδι Ευβοίας και την κατασκευή υποσταθμού GIS στη Σκιάθο. Η γραμμή υψηλής τάσης 150 kV θα ηλεκτριστεί στις αρχές του 2022, θωρακίζοντας την ενεργειακή ευστάθεια και ασφάλεια των Βορείων Σποράδων.