Ανάπτυξη πάνω από τις προβλέψεις προβλέπει ο Γιάννης Στουρνάρας - Free Sunday
Ανάπτυξη πάνω από τις προβλέψεις προβλέπει ο Γιάννης Στουρνάρας

Ανάπτυξη πάνω από τις προβλέψεις προβλέπει ο Γιάννης Στουρνάρας

Ο ρυθμός ανάπτυξης της χώρας θα ξεπεράσει τις προβλέψεις για 1,9% το 2019 και 2,4% για το 2020 εκτίμησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, παραδίδοντας στον Πρόεδρο της Βουλής την Ενδιάμεση Νομισματική Έκθεση.

Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως το «μήνυμα είναι αισιόδοξο», κάτι που δείχνουν όπως είπε και οι αγορές μέσω των ομολόγων, αλλά και γιατί σε μια περίοδο κατά την οποία καταγράφεται διεθνής επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας, η Ελλάδα καταγράφει άνοδο.

«Θα κινηθούμε πάνω από το 2% φέτος και αρκετά πάνω από το 2% την επόμενη χρονιά. Και αυτό σε μια περίοδο που επιβραδύνεται η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα. Αυτό σημαίνει ότι η εσωτερική ζήτηση αυξάνεται, επειδή βελτιώνεται το διαθέσιμο εισόδημα και επίσης αυξάνονται οι επενδύσεις. Το μήνυμα είναι αισιόδοξο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διοικητής της ΤτΕ.

Επισήμανε ακόμα ότι η Ενδιάμεση Έκθεση δεν πρόλαβε να συμπεριλάβει στις εκτιμήσεις της τα τελευταία ενθαρρυντικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Σε ερώτηση για το εάν αν θα παραμείνει στο τιμόνι της ΤτΕ, απάντησε ότι η απόφαση δεν είναι δική του. «Προηγείται η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η δική μου θητεία άλλωστε λήγει τον Ιούνιο» είπε.