Πρόεδρος Cosco: Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε δυναμικά στην Ελλάδα - Free Sunday
Πρόεδρος Cosco: Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε δυναμικά στην Ελλάδα

Πρόεδρος Cosco: Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε δυναμικά στην Ελλάδα

Το στόχο του κινεζικού ομίλου της Cosco να συνεχίσει να επενδύει δυναμικά στην Ελλάδα, ώστε εντός των επομένων 4-5 ετών το λιμάνι του Πειραιά να έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορευματικά κέντρα της Ευρώπης, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. Cosco Shipping, Yu Zenggang κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ο κ. Yu Zenggang υπογράμμισε την άριστη σχέση που έχει αναπτύξει ο κινεζικός όμιλος με την Ελλάδα και ιδιαίτερα με την εθνική οικονομία της χώρας, ενώ τόνισε ότι η κινεζική εταιρεία προχώρησε ήδη στη σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσιών υγείας για τους εργαζόμενους, αλλά και για τους επιβάτες της ακτοπλοίας και της κρουαζιέρας, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα του υπουργού να θωρακισθεί υγειονομικά το λιμάνι του Πειραιά.

Ο κ. Πλακιωτάκης από την πλευρά του επεσήμανε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέδειξε από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας ότι είναι έτοιμη να στηρίξει σημαντικές επενδύσεις όπως αυτή της COSCO που αυξάνουν δυναμικά την υπεραξία της χώρας.

«Έχουμε εγκρίνει ήδη», είπε, «ένα μεγάλο επενδυτικό πλάνο της COSCO ύψους 610 εκατ. ευρώ και εργαζόμαστε από κοινού για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις επέκτασης αυτού του πλάνου. Θέλουμε και εμείς ως κυβέρνηση να δούμε το λιμάνι του Πειραιά να εξελίσσεται σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορευματικά λιμάνια της Ευρώπης και γνωρίζουμε ότι για να συμβεί αυτό απαιτείται στενή συνεργασία με την διοίκηση του λιμανιού, σκληρή δουλειά, αλλά και συναίνεση ώστε όλοι να κατανοήσουν τα οφέλη μιας τέτοιας θετικής εξέλιξης».

O πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. παρέδωσε στον υπουργό Ναυτιλίας ένα αντίγραφο του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «CSCL Globe», μεταφορικής ικανότητας 19.100 TEU's .

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ