Καταργούνται χάρη στους ελέγχους τα τεκμήρια της Εφορίας - Free Sunday
Καταργούνται χάρη στους ελέγχους τα τεκμήρια της Εφορίας
Πολυτελή αυτοκίνητα, σκάφη και άλλα περιουσιακά στοιχεία θεωρούνται τεκμήρια

Καταργούνται χάρη στους ελέγχους τα τεκμήρια της Εφορίας

Τέλος στο σύστημα των φορολογικών τεκμηρίων, χάρη στους άμεσους ελέγχους σε δαπάνες, έξοδα και καταθέσεις, βάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Μιλώντας το Σάββατο στον ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος δήλωσε ακόμα ότι υπουργείο ετοιμάζει ρύθμιση για τις αποδείξεις των ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίες θα λαμβάνονται διπλά υπόψη στην εφορία, ώστε οι φορολογούμενοι να έχουν κίνητρο.

Δεσμεύτηκε ακόμα ότι 27.000 φορολογικές υποθέσεις που λιμνάζουν στα δικαστήρια θα πάρουν το δρόμο της επίλυσης εξωδικαστικά.

Σχετικά με τη φορολοταρία ο κ. Βεσυρόπουλος δήλωσε ότι αν και σήμερα μοιράζεται ένα εκατ. ευρώ το μήνα, οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται γιατί τα ποσά που δίνονται είναι μικρά.

Για αυτό, τόνισε , μέσω της φορολοταρίας θα δοθούν περισσότερα κίνητρα, ώστε να γίνεται και μεγαλύτερη συλλογή αποδείξεων, ειδικά για ορισμένα επαγγέλματα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στην κλήρωση να μπαίνουν σπίτια και αυτοκίνητα.

Ο κ. Βεσυρόλπουλος, τέλος, επανέλαβε ότι έρχεται σταδιακή κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και άμεση ρύθμιση της φορολογικής αδικίας των αναδρομικών σε χιλιάδες συνταξιούχους.