Η οικονομία πέφτει θύμα του κοροναϊού - Free Sunday
Η οικονομία πέφτει θύμα του κοροναϊού
Ο ιός έχει αρχίσει να αφήνει τα σημάδια του εκτός από την Κίνα και σε κομβικούς κλάδους της διεθνούς οικονομίας, όπως η ναυτιλία, ο τουρισμός και η ενέργεια.

Η οικονομία πέφτει θύμα του κοροναϊού

Ένα από τα… θύματα του κοροναϊού είναι και η παγκόσμια οικονομία. Ο ιός έχει αρχίσει να αφήνει τα σημάδια του εκτός από την Κίνα και σε κομβικούς κλάδους της διεθνούς οικονομίας, όπως η ναυτιλία, ο τουρισμός και η ενέργεια.

Ήδη το ΔΝΤ εξέφρασε την ανησυχία του για την εύθραυστη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας που προβλέπεται για το 2020. Ειδικότερα, το Ταμείο αναφέρει ότι διατηρεί την πρόβλεψη του Ιανουαρίου για ρυθμό ανάπτυξης 3,3% της παγκόσμιας οικονομίας φέτος, που είναι χαμηλότερη κατά 0,1 της ποσοστιαίας μονάδας σε σχέση με τον Οκτώβριο. «Η ανάκαμψη θα μπορούσε να εκτροχιαστεί από μια απότομη αύξηση των ασφαλίστρων κινδύνου, λόγω π.χ. μιας νέας κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων ή μιας περαιτέρω εξάπλωσης του κοροναϊού» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πονοκέφαλος για διεθνείς εταιρείες

Οι διεθνείς εταιρείες που βασίζονται σε κινεζικά εργοστάσια για την παραγωγή των προϊόντων τους και στους Κινέζους καταναλωτές για τις πωλήσεις τους ήδη προετοιμάζονται για μεγάλους «πονοκεφάλους». Εταιρείες όπως η Apple, τα Starbucks και τα Ikea έχουν κλείσει προσωρινά τα καταστήματά τους στην Κίνα, εμπορικά κέντρα μένουν έρημα, εργοστάσια της General Motors και της Toyota έχουν καθυστερήσεις στην παραγωγή κ.λπ. Μάλιστα, η Apple ανακοίνωσε ότι θα δεχτεί πλήγμα από τον κοροναϊό, με τα έσοδά της να είναι χαμηλότερα από το αναμενόμενο. Επίσης, θα υπάρξουν δυσκολίες στην τροφοδοσία των συσκευών iPhones.

Το πλήγμα στο πετρέλαιο

Με τους περιορισμούς των ταξιδιών να παραμένουν σε ισχύ, πολλά εργοστάσια, γραφεία και καταστήματα στην Κίνα παραμένουν κλειστά. Αυτό σημαίνει πως ο μεγαλύτερος εισαγωγέας αργού πετρελαίου στον κόσμο (εκτιμάται πως καταναλώνει περίπου 14 εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο την ημέρα) χρειάζεται πολύ λιγότερο πετρέλαιο για τη βιομηχανία, τα οχήματα και την ηλεκτροδότησή του. Το ξέσπασμα του ιού αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις και όσον αφορά τη ζήτηση για καύσιμα αεροσκαφών, καθώς αερογραμμές ανά τον κόσμο αναστέλλουν τις πτήσεις προς Κίνα, ενώ οι περιορισμοί των ταξιδιών εντός της χώρας σημαίνουν πολύ λιγότερες πτήσεις.

Την ίδια στιγμή οι μεγαλύτεροι παραγωγοί πετρελαίου φέρονται να συζητούν περισσότερες περικοπές παραγωγής (είναι σε ισχύ από το 2016) για την ενίσχυση των τιμών. Το Ιράν ζήτησε δημόσια μέτρα υποστήριξης των τιμών του πετρελαίου, καθώς ο κοροναϊός πλήττει τη ζήτηση. Στο μεταξύ, ο αποκαλούμενος ΟΠΕΚ+, που περιλαμβάνει τη Ρωσία, θεωρείται πως θα συζητήσει περικοπές παραγωγής μεταξύ 500.000 και 1 εκατομμυρίου βαρελιών την ημέρα σε συνάντηση που αναμένεται να λάβει χώρα αυτή την εβδομάδα.

Ο τουρισμός

Όμως υπάρχουν σημαντικές επιπτώσεις και εκτός Κίνας. Ήδη αρκετές οικονομίες μετρούν από τώρα τις επιπτώσεις από την αναμενόμενη ακύρωση πολλών αφίξεων Κινέζων τουριστών. Την ίδια στιγμή οι αεροπορικές εταιρείες προχωρούν σε ακυρώσεις δρομολογίων, ενώ σημαντικό πλήγμα δέχεται ο κλάδος της κρουαζιέρας, καθώς οι εταιρείες ακυρώνουν τις προσεγγίσεις σε κινεζικά λιμάνια.

Ακόμη πιο σημαντικό είναι το πρόβλημα που έχει προκύψει σε σχέση με τις μεταφορές προϊόντων. Ήδη υπάρχουν προβλήματα με τις μεταφορές από και προς την Κίνα, με δεδομένη την ακύρωση πάρα πολλών πτήσεων. Επιπλέον, υπάρχουν προβλήματα και με τις θαλάσσιες μεταφορές. Οι περιορισμοί που αρχίζουν να τίθενται από διάφορες χώρες ως προς την άφιξη πλοίων που προηγουμένως είχαν προσεγγίσει κινεζικά λιμάνια, στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής της εξάπλωσης της επιδημίας, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα.

Η ναυτιλία

Ήδη έχουν επηρεαστεί όλοι οι τομείς της εμπορικής ναυτιλίας, από τα πετρελαιοφόρα έως τα πλοία μεταφοράς κοντέινερ, ως αποτέλεσμα της μη λειτουργίας των εργοστασίων και των άλλων περιορισμών στην κίνηση. Επίσης, καταγράφεται μείωση της κίνησης σε πολλά κινεζικά λιμάνια, ενώ υπάρχει σχεδόν πλήρης χρήση των όποιων αποθηκευτικών χώρων υπάρχουν. Τα κινεζικά πλοία συχνά αντιμετωπίζουν την υποχρέωση να τεθούν σε καραντίνα σε διάφορα λιμάνια, ενώ σε άλλα πλοία αναβάλλεται η εναλλαγή πληρωμάτων.

Στην Ελλάδα

Είναι προφανές ότι όλα αυτά κάποια στιγμή θα φτάσουν άμεσα ή έμμεσα και στην Ελλάδα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 2019 αφίχθησαν στην Ελλάδα περίπου 200.000 Κινέζοι τουρίστες, ενώ για φέτος αναμένεται να έρθουν τουλάχιστον 250.000. Ειδικά το νησί της Σαντορίνης είναι αγαπημένος προορισμός για πολλούς Κινέζους τουρίστες. Αλλά από τότε που ξέσπασε η επιδημία η εικόνα είναι διαφορετική.

Το νησί καταγράφει ήδη ένα «ντόμινο ακυρώσεων», όχι μόνο από την Κίνα αλλά και από τουρίστες από τον υπόλοιπο κόσμο, οι οποίοι ακυρώνουν το ταξίδι τους όταν μαθαίνουν ότι στη Σαντορίνη υπάρχουν Κινέζοι. Από τους 3.000 Κινέζους που αναμένονταν αυτή την περίοδο, ούτε 1.000 δεν έχουν φτάσει στο νησί.

Παράλληλα, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν μειώσει τις πτήσεις τους προς τη Σαντορίνη, προκαλώντας πλήγμα στους νησιώτες επιχειρηματίες. Οι τοπικοί πράκτορες εκτιμούν ότι θα χάσουν το 10% των τουριστικών εσόδων του τρέχοντος έτους, γεγονός που έχει αντίκτυπο σε ολόκληρη την τοπική οικονομία: στο εμπόριο, στις μεταφορές, στις υπηρεσίες.

Στο στόχαστρο του κοροναϊού έχει μπει και η Golden Visa, καθώς έχει μπει φρένο στις αγοραπωλησίες ακινήτων από Κινέζους. Μάλιστα, παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για «πάγωμα» σε σχέση με την «κινεζική θύελλα» των τελευταίων μηνών.

Και αν οι άμεσες επιπτώσεις του κοροναϊού είναι μικρές, οι έμμεσες, είτε πρόκειται για τις επιπτώσεις στην ποντοπόρο ναυτιλία είτε πρόκειται για τη συνολικότερη επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, είναι μεγαλύτερες.

Και όλα αυτά πάντα υπό την προϋπόθεση ότι η επιδημία θα περιοριστεί στην Κίνα. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση είναι σαφές ότι τα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπισή της θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις σε μια παγκόσμια οικονομία που ήδη επιβραδύνεται.