Νέα συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft - Free Sunday
Νέα συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft
Eurokinissi

Νέα συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft

Με τον πρόεδρο της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επίσκεψη του Σμιθ έρχεται ένα μήνα μετά τη συνάντησή τους στο Νταβός από την οποία προέκυψε ισχυρό ενδιαφέρον σε διάφορα πεδία.

Ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με τον πρόεδρο του αμερικανικού κολοσσού τις συνέργειες που μπορούν να προκύψουν σε πολλούς τομείς με την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας και τις δυνατότητες που υπάρχουν για αυξημένες επενδύσεις και ενίσχυση της συνεργασίας με τη Microsoft στην Ελλάδα.

Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στους τρόπους με τους οποίους η Microsoft θα μπορούσε να συμβάλλει στις προσπάθειες ενίσχυσης της βιώσιμης ανάπτυξης και της μετάβασης στην πράσινη οικονομία μέσω επενδύσεων στη χώρα μας. Συζήτησαν ακόμη για τις δυνατότητες ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και αναβάθμισης της εκπαίδευσης μέσα από καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές.

Πιο συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε να ξεκινήσει άμεσα συνεργασία ανάμεσα στη Microsoft και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκειμένου να σχεδιαστεί ένα πρόγραμμα για την Αρχαία Ολυμπία, στο πλαίσιο του παγκόσμιου Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft “AI for Good”.

Ο Σμιθ είχε την ευκαιρία χθες, να επισκεφθεί τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και να ξεναγηθεί από τα στελέχη του υπουργείου πολιτισμού. Δήλωσε πως έμεινε εντυπωσιασμένος, προσθέτοντας πως ήταν τιμή του να επισκεφθεί τον χώρο όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί αγώνες.

Στον τομέα της εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης, συζητήθηκε η προοπτική της από κοινού δημιουργίας προγραμμάτων επανεκπαίδευσης αποφοίτων τριτοβάθμιων Σχολών Θετικών Επιστημών στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ψηφιακές τεχνολογίες.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε στον πρόεδρο της Microsoft ότι η Ελλάδα έχει εισέλθει σε μία νέα εποχή πολιτικής σταθερότητας η οποία σε συνδυασμό με τη γεωστρατηγική της θέση και τη δέσμευση της κυβέρνησης για ένα σταθερό πλαίσιο για επενδύσεις την καθιστούν ισχυρό πόλο στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Από την πλευρά του ο κ. Smith εξήρε το όραμα και την προσήλωση της νέας κυβέρνησης, προσθέτοντας πως η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στις τεχνολογικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.