Ατέλειες διαπιστώνει στα μέτρα η κυβέρνηση και διαβεβαιώνει ότι θα εξεταστούν - Free Sunday
Ατέλειες διαπιστώνει στα μέτρα η κυβέρνηση και διαβεβαιώνει ότι θα εξεταστούν

Ατέλειες διαπιστώνει στα μέτρα η κυβέρνηση και διαβεβαιώνει ότι θα εξεταστούν

Ατέλειες που πρέπει να εξεταστούν, διαπιστώνει η κυβέρνηση στα μέτρα στήριξης της οικονομίας, εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, όπως είπε μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Απαντώντας στα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Σκυλακάκης είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κρατήσει αποθέματα ώστε μετά την κρίση να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας επειδή «δεν γνωρίζουμε το σημείο εξόδου από την κρίση και δεν ξέρουμε τις επιπτώσεις στον τουρισμό. Μπορεί να έχουμε ελάχιστον τουρισμό το καλοκαίρι, πρέπει να κρατήσουμε αποθέματα, πρέπει να είμαστε κρατημένοι για την επανεκκίνηση».

Ο υφυπουργός προανάγγειλε πακέτο για τους μακροχρόνια ανέργους και επιμέρους πακέτα για τους εργαζόμενους στον πρωτογενή τομέα που πλήττονται από αυτήν την κρίση, που «ήρθε από τον ουρανό».

«Πρέπει να δούμε τις συνέπειες στον τουρισμό για να αποφασίσουμε για τους εποχικούς υπαλλήλους» σημείωσε και έκανε γνωστό ότι ξεκινά σύστημα από την ΑΑΔΕ για άμεση επικοινωνία όσων πλήττονται και δεν έχουν κλειδάριθμο. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κλείσουν ηλεκτρονικό ραντεβού μέσω email.Όσον αφορά το δώρο Πάσχα σε εργαζόμενους στα νοσοκομεία εξήγησε ότι θα φορολογηθεί κανονικά σαν μισθός.

Παράλληλα είπε ότι τα αναδρομικά θα κατατεθούν κανονικά στους συνταξιούχους.

Σχετικά με τη μείωση ενοικίου για πληττόμενες επιχειρήσεις και τους υπαλλήλους τους, που ανακοίνωσε χθες ο Υπ.Οικονοικών, Χρ. Σταϊκούρας, είπε ότι το βάρος πρέπει να μοιραστεί και για τους ιδιοκτήτες.

«Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, θα συζητηθούν» είπε και δεν απέκλεισε το μέτρο αυτό να επεκταθεί και στο φοιτητικό ενοίκιο.