Έναρξη της άρσης των περιορισμών στην αγορά από τα μέσα Μαϊού, βλέπει ο Άδ. Γεωργιάδης. - Free Sunday
Έναρξη της άρσης των περιορισμών στην αγορά από τα μέσα Μαϊού, βλέπει ο Άδ. Γεωργιάδης.

Έναρξη της άρσης των περιορισμών στην αγορά από τα μέσα Μαϊού, βλέπει ο Άδ. Γεωργιάδης.

Την προαναγγελία ότι ή άρση των περιοριστικών μέτρων θα γίνει με αντίστροφη πορεία έκανε σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον Αντ1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εκτίμησε ότι η αυτλη η αντίστροφη πορεία θα αρχίσει στα μέσα Μαΐου.

«Μία γενική αρχή, σχετικά με το σχεδιασμό για το πως και πότε θα ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα, το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή, είναι ότι ή άρση των περιοριστικών μέτρων θα γίνει με αντίστροφη πορεία από αυτή που έκλεισαν και πιστεύουμε ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και στα μέσα Μαΐου, με βάση το καλό σενάριο, θα μπορεί να ξεκινήσει η αντίστροφη πορεία.».

Ο κ.Γεωργιάδης είπε ότι τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν καλά, αλλά προειδοποίησε ότι «είμαστε στο 87΄ και παίρνουμε την πρόκριση, ας μη φάμε γκολ στο 90΄» ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σε συνεργασία με τους ειδικούς το χρονοδιάγραμμα της σταδιακής άρσης των μέτρων που έχουν επιβληθεί.

«Η ζωή μας δε θα γίνει αμέσως η ίδια όπως ήταν πριν τον κορονοϊό, τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί τα εμβόλιο», και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά, έχει και σχέδιο και όρεξη και εργατικότητα ώστε να διαψεύσει τις απαισιόδοξες προβλέψεις, όπως αυτή του ΔΝΤ σε ότι αφορά τις οικονομικές επιπτώσεις.

«Θα τα καταφέρουμε, όπως ακριβώς διαψεύσαμε και τις αρνητικές προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας ση χώρα μας», είπε ενώ σε ερώτηση για το «μαξιλαράκι» των 37 δις που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε αρχικά ότι είναι απόρροια του μνημονίου που ψήφισε και εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι «θετικό» ότι υπάρχει, αλλά σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν το έχει χρησιμοποιήσει. Ξοδεύει τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους «και καλό είναι, όσο γίνεται να μην το ακουμπήσουμε διότι θα είναι κακό σήμα για τις αγορές» όπως είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε επίσης ότι κριτής για την οικονομική πορεία της χώρας είναι οι αγορές και η χθεσινή έξοδος σε αυτές με το 7ετές ομόλογο απέδειξε ότι η Ελλάδα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των αγορών αλλά ασφαλώς φέτος θα είναι μία δύσκολη χρονιά.

«Αν είμαστε στο καλό σενάριο και μειώνεται η εξάπλωση του ιού, όπως φαίνεται ότι συμβαίνει, οι προβλέψεις ότι ο τουρισμός φέτος θα είναι μηδέν θα διαψευστούν διότι αν και παγκοσμίως η πίτα του τουρισμού θα είναι πολύ μικρότερη, η χώρα μας, από αυτή τη μικρότερη πίτα, λόγω της αξιοπιστίας που έχει κερδίσει η Ελλάδα, θα μπορέσει να διεκδικήσει μεγαλύτερο κομμάτι».