Μεγάλη μείωση στις αφίξεις δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τα αεροδρόμια - Free Sunday
Μεγάλη μείωση στις αφίξεις δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τα αεροδρόμια

Μεγάλη μείωση στις αφίξεις δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τα αεροδρόμια

Περίπου στο 25% του περυσινού Ιουλίου ήταν η κίνηση από μεγάλα αεροδρόμια της χώρας, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία.

Στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το Ελ. Βενιζέλος το σύνολο της επιβατικής κίνησης (αφίξεις, αναχωρήσεις, εσωτερικού, εξωτερικού) παρουσιάζει μείωση -70% σε σύγκριση με τον περυσινό Ιούλιο, ενώ στο αεροδρόμιο της Μυκόνου η επιβατική κίνηση είναι μειωμένη κατά 76% σε σύγκριση με πέρυσι.

Μεγάλη πτώση παρουσιάζουν τα νούμερα και στο αεροδρόμιο της Ρόδου, όπου όμως οι φορείς του νησιού επισημαίνουν ότι το πρώτο Σαββατοκύριακο του δεύτερου δεκαπενθήμερου (18 και 19 Ιουλίου) καταγράφεται αύξηση κατά 130%, με πάνω το 36,7% των τουριστών να προέρχονται από τη Γερμανία και ακολουθούν οι Πολωνοί (14,8%) και οι Τσέχοι (8,9%).

Έως και τις 19 Ιουλίου αφίχθησαν στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου συνολικά 56.341 τουρίστες 341 πτήσεων.

Στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, η πτώση φθάνει \το 86% σε σύγκριση με πέρυσι.

Ο μεγαλύτερος εγχώριος αερομεταφορέας η Aegean, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού τρέχει έως το τέλος του 2020 μία νέα, διαφημιστική καμπάνια με τίτλο ‘’Greece. More than a destination’’- «Ελλάδα. Πολλά περισσότερα από ένας προορισμός», που απευθύνεται στους επισκέπτες από: Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρο, Ισραήλ, Ελβετία, Ολλανδία, Βέλγιο και Αυστρία, έχει μεταφραστεί σε έξι γλώσσες και θα προβάλλεται με στοχευμένες ενέργειες μέχρι το τέλος του έτους σε όλα τα διαδικτυακά μέσα (Facebook, Instagram, YouTube) καθώς και στα κανάλια της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας.