Νέες ρυθμίσεις για τις σχέσεις ασφαλισμένου - ασφαλιστικών εταιρειών - Free Sunday
Νέες ρυθμίσεις για τις σχέσεις ασφαλισμένου - ασφαλιστικών εταιρειών

Νέες ρυθμίσεις για τις σχέσεις ασφαλισμένου - ασφαλιστικών εταιρειών

Το δικαίωμα να μπορούν να αυξάνουν μονομερως τα ασφάλιστρα στα μακροχρόνια συμβόλαια υγείας δίνει στις ασφαλιστικές εταιρείες τροπολογία του υπ. Ανάπτυξης που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας».

Με την τροπολογία δίδεται η δυνατότητα στις εταιρείες να επιβάλλουν αυξήσεις χωρίς τη σύνδεση τους με αντικειμενικούς παράγοντες υπό την προϋπόθεση να ενημερώνουν τον ασφαλισμένο 60 ημέρες νωρίτερα.

Η ρύθμιση ικανοποιεί την ασφαλιστική αγορά με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των παλιών, σταθερών, συμβολαίων έχουν καταστεί επιζήμια για την ίδια ενώ ήταν αντιμέτωπη με τσουχτερά πρόστιμα εάν προχωρούσε σε αυξήσεις που δεν συνδέονταν με αντικειμενικούς παράγοντες.Ο ασφαλισμένος ή θα αποδεχθεί την αύξηση ή θα καταγγείλει τη σύμβαση εντός 30 ημερών χάνοντας την κάλυψη του άσχετα απ’ το πόσα χρόνια είναι ενεργό το συμβόλαιο του! Και τούτο καθώς η ρύθμιση αφορά το σύνολο των συμβάσεων ασφάλισης υγείας που έχουν καταρτισθεί έως σήμερα.Εκτιμάται ότι η ρύθμιση κρίνεται ιδιαίτερα ευνοϊκή στην υπόθεση της Εθνικής Ασφαλιστικής, η οποία είναι προς πώληση καθώς βοηθά στην αύξηση της αποτίμησης της.