Μεταμεσονύκτιο κορωνοπάρτι σε ξενοδοχείο με 31 συλλήψεις και πρόστιμα - Free Sunday
Μεταμεσονύκτιο κορωνοπάρτι σε ξενοδοχείο με 31 συλλήψεις και πρόστιμα

Μεταμεσονύκτιο κορωνοπάρτι σε ξενοδοχείο με 31 συλλήψεις και πρόστιμα

Πάνω από 10,000 ελέγχους έχει κάνει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας μετά την έναρξη της εφαρμογής των ρυθμίσεων του lockdown.

Συγκεκριμένα έγιναν 10.808 έλεγχοι και επιβλήθηκαν 78 πρόστιμα κυρίως για μη χρήση μάσκας και SMS και σε τρεις περιπτώσεις επιβλήθηκε σε επιχειρήσεις και αναστολή λειτουργίας διάρκειας 15 ημερών.

Μόνο το Σάββατο, η αστυνομία είχε εντοπίσει 585 παραβάτες του lockdown, είχε κάνει και δύο συλλήψεις για παραβίαση κανόνων λειτουργίας καταστημάτων ενώ είχε επιβάλλει και 698 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας.

Η πιο ενδιαφέρουσα επέμβαση της ΕΛΑΣ έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν πολίτης κάλεσε περίπου στις 2:30 στην Άμεση Δράση και επικαλούμενος social media κατάγγειλε ότι στο ξενοδοχείο Smart Hotel στη λεωφόρο Συγγρού 127, στο ύψος του Νέου Κόσμου θα διοργανωθεί πάρτι.

Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις με επικεφαλής των βραδινό επόπτη Αθηνών οι οποίοι στον 8ο όροφο του ξενοδοχείου βρήκαν 31 άτομα να συμμετέχουν στο πάρτι, βεβαίωσαν 30 πρόστιμα των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας και συνέλαβαν μια 24χρονη, η οποία φέρεται να είναι η διοργανώτρια και κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 285 Π.Κ., των διατάξεων περί διαδοσης κορώνοϊού και για διατάραξη κοινής ειρήνης, ενώ της βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Το ξενοδοχειο παραμένει κλειστό ενώ αστυνομικοί βρίσκονται προληπτικά έξω από την είσοδο ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν λειτουργούσε κανονικά και είχε πελάτες την ώρα που διοργανωνόταν το πάρτι.

 

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας επανέλαβε χθες ότι Η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα οδηγεί στον πυρήνα του δεύτερου «απαγορευτικού», καθώς κάθε κίνηση και μετακίνηση περνά μέσα από τον τηλεφωνικό αριθμό 13033 και με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας παντού και «μέχρι την Άνοιξη».

Αποδεκτή κρίνεται κάθε μετακίνηση (με τη χρήση σχετικής βεβαίωσης ή sms), δηλαδή για λόγους:·

 • εργασίας
 • μετάβασης στο σχολείο,
 • υγείας,
 • μετάβασης σε εν λειτουργία κατάστημα,
 • μετάβασης σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα,
 • κίνησης για παροχή βοήθειας ή συνοδεία μαθητή στο σχολείο,
 • κηδεία ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση σωματική άσκηση ή κίνηση για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου ή σίτιση αδέσποτων εντός του Δήμου

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο και την άδεια μετάβασης στη δουλειά τους, της οποίας το υπόδειγμα είναι διαθέσιμο από πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, ενώ χορηγείται από τον ιδιοκτήτη.

Αν υπάρξει οποιαδήποτε επιπλοκή, τότε θα ισχύσει βεβαίωση κυκλοφορίας του εργαζόμενου, η οποία είναι διαθέσιμη στο forma.gov.gr.Για μετακινήσεις στη διάρκεια της ημέρας, δηλαδή από τις 5 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ απαιτείται η αποστολή γραπτού μηνύματος - sms στο 13033, το οποίο πρέπει να είναι της μορφής:

Οι μετακινήσεις εκτός του ίδιου Νομού ή Περιφερειακής Ενότητας απαγορεύονται και κλιμάκια της ΕΛΑΣ έχουν εγκατασταθεί από το περασμένο Σάββατο σε όλα τα σημεία εισόδου και εξόδου.Η αεροπορική μετάβαση εκτός νομού από σήμερα επιτρέπεται μόνο για επαγγελματικά ταξίδια, για επιστροφή στην μόνιμη κατοικία ή για λόγους υγείας, ενώ οι επιβάτες θα πρέπει να διαθέτουν τη σχετική βεβαίωση που θα περιγράφει τον λόγο της μετακίνησής τους.

Η Aegean Airlines έκανε γνωστό ότι από αύριο επανεντάσσονται στο δίκτυο εσωτερικού και οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, οι οποίες είχαν ανασταλεί λόγω των τοπικών περιοριστικών μέτρων ήδη από τις 2 Νοεμβρίου. Επιπλέον, από αύριο και στο εξής στις πτήσεις εξωτερικού, όλοι οι εισερχόμενοι και οι εξερχόμενοι επιβάτες, πρέπει να έχουν συμπληρώσει:

 • PLF έντυπο (Passenger Locator Form) μέχρι και την προηγούμενη μέρα από την πτήση αναχώρησή τους,
 • όλοι οι εισερχόμενοι επιβάτες στην χώρα θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα σε PCR COVID-19 τεστ, το οποίο θα έχουν πραγματοποιήσει έως και 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα, από μεθαύριο, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου

Supermarkets, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία παραμένουν ανοιχτά στο κανονικό τους ωράριο ενώ την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, θα λειτουργήσουν από τις 09:00 έως 17:00.·

Ανοιχτά επίσης παραμένουν:

 • Καθαριστήρια
 • Περίπτερα (24ώρο)
 • Φαρμακεία
 • Πρατήρια καυσίμων, με εφικτή τη διανομή πετρελαίου θέρμανσης κατ’ οίκον
 • Υπηρεσίες υγείας, κτηνιατρικών υπηρεσιών
 • Ξενοδοχεία, στα οποία, ωστόσο, δίνεται δυνατότητα αναστολής
 • Pet shops
 • Καταστήματα οπτικών και πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας σε τηλέφωνο ανάγκης, που θα δίδεται από τους καταστηματάρχες.
 • Καταστήματα πώλησης τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού μόνο για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.), καθώς και τις υπηρεσίες
 • Καταστήματα πληρωμής λογαριασμών, ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής και αντικατάστασης κινητών συσκευών.
 • Υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.)

Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και καθ΄ οδόν εξυπηρέτησης (drive through) επιτρέπονται μόνον στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην ΚΥΑ, δηλαδή δεν μπορεί κάποιος να βγει από το σπίτι μόνο για να παραλάβει έτοιμο φαγητό. Κλειστή, ωστόσο, παραμένει συνολικά η εστίαση.

Οι λαϊκές αγορές θα λειτουργούν με πρόσθετα μέτρα, δηλαδή με τη συμμετοχή του 50% των δραστηριοποιούμενων, λειτουργία παράλληλων αγορών και απόσταση πάγκων 5 μέτρων.