Τα supermarkets και η τροφοδιανομή στην εποχή του lockdown - Free Sunday
Τα supermarkets και η τροφοδιανομή στην εποχή του lockdown

Τα supermarkets και η τροφοδιανομή στην εποχή του lockdown

Στις 20:30 θα κλείνουν από τη Δευτέρα και καθόλη τη διάρκεια του λοκντάουν, τα σούπερ μάρκετ, όπως ανακοίνωσε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος διευκρίνισε ότι αποφασίστηκε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, τα σουπερμάρκετ δεν θα ανοίξουν.

Αυτή τη στιγμή η ροή είναι φυσιολογική και υπάρχει επάρκεια, δεν υπάρχει λόγος για να ανοίξουν την Κυριακή, είπε ο κ. Παπαθανάσης.

Μέχρι τη Δευτέρα, δηλαδή σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, τα σουπερμαρκετ θα λειτουργούν μέχρι τις 21:00 και το Σάββατο μέχρι τις 20:00.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό, ΘΕΜΑ 104,6, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης διευκρίνισε ότι όποιος το επιθυμεί μπορεί να ανοίξει και νωρίτερα μετά τις 5:30 το πρωί και ότι οι υπηρεσίες delivery και take away, θα λειτουργούν κανονικά μετά τις 9 το βράδυ.

Για την αγορά των Χριστουγέννων προανήγγειλε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος του Νοεμβρίου αφου εξετασθεί αν υπάρχει βελτίωση των δεικτών στην αναχαίτιση του ιου στην κοινότητα..

Για την παροχή βοήθειας μετά τις 9 το βράδυ, ο κ. Σταμπουλίδης είπε ότι θα απαντηθούν όλα τις επόμενες μέρες από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Καθ 'ολη τη διάρκεια του lockdown, τα σουπερμάρκετ δεν θα πωλούν διαρκή αγαθά.