Η κακοκαιρία στο Τέξας αυξάνει τις τιμές πετρελαίου - Free Sunday
Η κακοκαιρία στο Τέξας αυξάνει τις τιμές πετρελαίου

Η κακοκαιρία στο Τέξας αυξάνει τις τιμές πετρελαίου

Aνοδο 91 σεντς ή 1,4% στα 64,26 δολάρια το βαρέλι στις 14.09 (ώρα Ελλάδας), σημειώνει σήμερα η τιμή αναφοράς του μπρεντ ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) σημείωνε κέρδη 68 σεντς ή 1,1% στα 60,73 δολάρια, καθώς η διαταραχή της παραγωγής μετά την χειμερινή καταιγίδα χτύπησε το Τέξας, ανησυχεί τις αγορές

Η 'κατάψυξη' στην οποία έχουν μπει οι ΗΠΑ αναμένεται να διαταράξει την παραγωγή για αρκετές ημέρες, αν όχι για εβδομάδες, ανέφεραν ειδικοί του κλάδου, καθώς οι πετρελαιοπηγές έχουν παγώσει και τα διυλιστήρια έκλεισαν.

Αναλυτές της ANZ και της Citigroup εκτίμησαν ότι έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα η παραγωγή αμερικανικού σχιστολιθικού πετρελαίου. Η Citi εκτιμά ότι θα υπάρξει μία συνολική απώλεια της παραγωγής περίπου 16 εκατ. βαρελιών έως τις αρχές Μαρτίου.

Οι υψηλότερες τιμές στρέφουν την προσοχή περισσότερο στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του (ΟΠΕΚ+), μεταξύ των οποίων και η Ρωσία, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 4 Μαρτίου. Ο ΟΠΕΚ+ είναι πιθανόν να χαλαρώσει τις περικοπές στην παραγωγή τους μετά τον Απρίλιο με δεδομένη την αύξηση των τιμών, όπως ανέφεραν πηγές του στο Reuters.

Πρόκειται για τις υψηλότερες τιμές από τον Ιανουάριο του 2020