Αναλογικούς περιορισμούς στις μετακινήσεις χωρίς διακρίσεις ζητά η ΕΕ - Free Sunday
Αναλογικούς περιορισμούς στις μετακινήσεις χωρίς διακρίσεις ζητά η ΕΕ

Αναλογικούς περιορισμούς στις μετακινήσεις χωρίς διακρίσεις ζητά η ΕΕ

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί πρέπει να εισάγονται αναλογικά κατά τρόπο που να μη δημιουργεί διακρίσεις και λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένες διασυνοριακές καταστάσεις τοπικών κοινοτήτων, αναφέρει προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου κορυφής της ΕΕ, που θα συνέλθει τηλεδιάσκεψη, το οποίο δημοσιοποιε σήμερα το Reuters.

Την ίδια ωρα όμως, όπως γράφει ο Βρετανικός Τύπος, η Αθήνα εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξει ξανά τα σύνορά της στους Βρετανούς τουρίστες που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της νόσου Covid- 19.

Η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» που επικαλείται τους Times γράφει ότι οι διακοπές στα ελληνικά νησιά θα μπορούσαν να ξεκινήσουν επισήμως από τον Μάιο, καθώς η χώρα εξετάζει το άνοιγμα των συνόρων της νωρίτερα απ΄ ότι προβλέπουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Όπως γράφει το δημοσίευμα, η κίνηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την θέση που λαμβάνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες πιέζοντας για μια ενωμένη και προσεκτική προσέγγιση για το άνοιγμα μη απαραίτητων ταξιδιών έξω από το μπλοκ.

Η Αθήνα επιδιώκει να ενισχύσει τη ζωτική για τη χώρα βιομηχανία του τουρισμού, που έχει δεχθεί σφοδρό πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας Covid-19, σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο, η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να εξασφαλίσει ότι το προσωπικό στα αεροδρόμια της χώρας όπως και οι υπάλληλοι των ξενοδοχείων θα έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοιού.

Χθες, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον διευκρίνισε ότι τα ταξίδια στο εξωτερικό για αναψυχή και διακοπές θα είναι απαγορευμένα τουλάχιστον έως τις 17 Μαΐου τουλάχιστον.

Τα 27 κράτη- μέλη σχεδιάζουν να επιτρέψουν την άφιξη των τουριστών από χώρες με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων της νόσου Covid όπως η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία και να την απαγορεύσουν στου πολίτες χωρών που συγκαταλέγονται στη «μαύρη λίστα» (όσες έχουν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων) ανάμεσα στις οποίες το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ.

Η εφημερίδα The Mirror αναφέρει ότι άλλες χώρες, όπως η Ισπανία, έχουν απαγορεύσει την είσοδο Βρετανών πολιτών στην ιβηρική χώρα και μόνο οι Ισπανοί ιδιοκτήτες ακινήτων στη Βρετανία επιτρέπεται να εισέρχονται στη χώρα και εφόσον έχουν κάνει τεστ Covid τις τελευταίες 72 ώρες που δείχνει αρνητικό.