H VW προβλέπει στροφή από την αγορά στην ενοικίαση αυτοκινήτων κι αγόρασε την Europcar - Free Sunday
H VW προβλέπει στροφή από την αγορά στην ενοικίαση αυτοκινήτων κι αγόρασε την Europcar

H VW προβλέπει στροφή από την αγορά στην ενοικίαση αυτοκινήτων κι αγόρασε την Europcar

Τη γαλλική εταιρία ενοικιάσεως αυτοκινήτων Europcar, την κορυφαία εταιρία του κλάδου στην Ευρώπη επανεξαγόρασε η γερμανική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων Volkswagen.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Europcar, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αύξησε κατά 0,01 ευρώ την αρχική προσφορά της ανά μετοχή, η οποία έφτασε στα 50 λεπτά εφόσον προσφερθεί το 90% του συνόλου των μετοχών.

Στόχος της νέας εξαγοράς είναι η αξιοποίηση της τάσης στην αγορά υπέρ της ενοικίασης και κατά της αγοράς αυτοκινήτων, καθώς και η δημιουργία στόλου με ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Europcar, η αξία της οποίας, αποτιμήθηκε τελικά στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ανήκε μέχρι το 2006 στην Volkswagen, η οποία την είχε πουλήσει έναντι 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Όμως το 2020 επλήγη σκληρά από τις συνέπειες της πανδημίας και την διακοπή των ταξιδιών και σημείωσε μείωση του τζίρου της κατά 45%.

Στον όμιλο των νέων ιδιοκτητών στην VW θα ανήκει το 66% των μετοχών και το υπόλοιπο θα κατέχουν η εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων Attestor και ο ολλανδικός όμιλος Pon Holdings, o επίσημος εισαγωγέας της Volkswagen στην χώρα.