Ως τις 10 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση της θέρμανσης, ως τις 10/12 η πρώτη δόση - Free Sunday
Ως τις 10 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση της θέρμανσης, ως τις 10/12 η πρώτη δόση

Ως τις 10 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση της θέρμανσης, ως τις 10/12 η πρώτη δόση

Ως τις 10 Νοεμβρίου, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα MyΘέρμανση για την υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης το οποίο εκτιμάται ότι εφέτος θα κυμαίνεται από 100 ευρώ το ελάχιστο έως 750 ευρώ το ανώτερο και θα το λάβουν πάνω από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά..

Το ελάχιστο επίδομα αυξάνεται στα 100 ευρώ, από 80 ευρώ και το μέγιστο στα 750 ευρώ, από 650 ευρώ και η αύξηση κυμαίνεται από 36% για τα νοικοκυριά χωρίς τέκνα, μέχρι 68% για νοικοκυριά με 3 τέκνα, ενώ για μια μέση οικογένεια με δύο παιδιά αυξάνεται κατά 59%.Συγκεκριμένα, αυξάνεται η βάση υπολογισμού του επιδόματος, από 220 ευρώ, στα 300 ευρώ (ποσό το οποίο πολλαπλασιάζεται με τις βαθμοημέρες, που αποτελούν έναν συντελεστή που κυμαίνεται από 0,12 έως 1,62 ανάλογα με το ψύχος της περιοχής), ενώ το επίδομα για κάθε τέκνο θα προσαυξάνεται κατά 20%, αντί για 10%, που ίσχυε έως σήμερα.

Η 1η δόση υπολογίζεται ότι θα έχει καταβληθεί ως τις 10 Δεκεμβρίου και μάλιστα με το σύστημα της προκαταβολής για τους περίπου 700.000 περσινούς δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν ακριβώς το ίδιο ποσό που πήραν και πέρσι.

Ως το τέλος Δεκεμβρίου θα γίνει και η 2η πληρωμή, στους νέους αλλά και στους παλιούς δικαιούχους, που θα έχουν μεγαλύτερης αξίας τιμολόγια από αυτά που πληρώθηκαν ως προκαταβολή.

Με δεδομένο ότι η υποβολή των τιμολογίων θα γίνει ως το Μάρτιο- Απρίλιο του 2022, αναμένεται να γίνει η τελική εκκαθάριση της φετινής επιδότησης στις αρχές του επόμενου έτους.Οι δικαιούχοι θα λάβουν καταρχήν το σύνολο του επιδόματος που έλαβαν πέρυσι και αν τα τιμολόγια τους είναι μεγαλύτερα, θα πάρουν το υπόλοιπο μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα λάβουν το επίδομα και οι καινούργιοι δικαιούχοι.