Ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή για το ποδόσφαιρο δημιουργεί η Βρετανία - Free Sunday
Ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή για το ποδόσφαιρο δημιουργεί η Βρετανία

Ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή για το ποδόσφαιρο δημιουργεί η Βρετανία

Μια ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή στο αγγλικό ποδόσφαιρο η οποία θα ασχολείται με τα οικονομικά του παιχνιδιού, την ιδιοκτησία των συλλόγων και την διοίκησή τους, θα δημιουργήσει η βρετανική κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Υπουργείο Ψηφιακής, Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού (DCMS).

Η ρυθμιστική αρχή θα αδειοδοτεί και θα επιβάλλει κυρώσεις σε συλλόγους, και θα είναι επίσης επιφορτισμένη με την εφαρμογή ενός σχεδίου εξετάσεων ιδιοκτητών και διευθυντών, τόσο πριν από την απόκτηση ενός συλλόγου, αλλά και σε συνεχή βάση.

«Αυτό θα περιλαμβάνει ένα νέο «τέστ ακεραιότητας» για όλους τους ιδιοκτήτες και στελέχη, και ενισχυμένη δέουσα επιμέλεια, συμπεριλαμβανομένων των πηγών χρηματοδότησης, κατά την εξαγορά», ανέφερε  το DCMS.

Η ρυθμιστική αρχή θα έχει την εξουσία να ασκεί οικονομική εποπτεία των συλλόγων, συμπεριλαμβανομένης της συλλογής πληροφοριών, της έρευνας και των εξουσιών επιβολής και θα αντικαταστήσει τις τρέχουσες δοκιμές που διαχειρίζονται η Premier League, η English Football League και η Football Association.