Όσο ο Γουίλ Σμιθ μαζεύει τα σκουπίδια μας... #Παραιτηθείτε δεν έχει - Free Sunday
Όσο ο Γουίλ Σμιθ μαζεύει τα σκουπίδια μας... #Παραιτηθείτε δεν έχει

Όσο ο Γουίλ Σμιθ μαζεύει τα σκουπίδια μας... #Παραιτηθείτε δεν έχει

Την ώρα που η ΠΟΕ-ΟΤΑ κάνει την ετήσια απεργία της, αυτή τη φορά ζητώντας μία ακόμη μονιμοποίηση συμβασιούχων, και τα σκουπίδια στοιβάζονται στους δρόμους μας για πέμπτη μέρα, ήρθε ο Γουίλ ο Σμιθ και η οικογένειά του να διαταράξουν την τάξη, μαζεύοντας 25 σακούλες με σκουπίδια από παραλίες στους Αντίπαξους.

Οι συγκρίσεις βγάζουν μάτι.

Δεν μπορούμε παρά να παραδεχτούμε πως υπάρχει πλέον μια αίσθηση υπερπολυτελούς διαβίωσης. Και αυτό πρέπει να πιστωθεί στην κυβέρνηση.

Είναι σαφές πως μετά και τη συμφωνία στο Eurogroup, όπου αναγκάσαμε τους πιστωτές να ικανοποιήσουν σχεδόν όλες τις απαιτήσεις μας, η διαπραγμάτευση αποδίδει και φέρνει αποτελέσματα που κανείς δεν περίμενε.

Αρκεί να μην του μπουν τίποτα περίεργες σκέψεις του Γουίλ.

Επειδή οι καιροί είναι επικίνδυνοι, θα πρέπει βέβαια να προσέξουμε να μην περάσουμε στο άλλο άκρο.

Και κάτι τέτοια η ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν τα συγχωρεί. Έχει βέβαια και η ΠΟΕ-ΟΤΑ τα δίκια της, εφόσον απαιτεί το αυτονόητο, να πληρωθούν οι συμβασιούχοι για τη δουλειά τους, καθώς και ό,τι της έταξαν.

Τι να κάνουν κι αυτοί, ζητούν νομοθετική ρύθμιση για τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Υπάρχει βέβαια και η μεγάλη εικόνα.

Η πρώτη παρατήρηση είναι πως η ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να απεργεί σχεδόν κάθε χρόνο και περισσότερες από μία φορές μέσα στον χρόνο, δεν διεκδικεί μόνο μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, τα αιτήματά της ποικίλλουν και αφορούν στη διάρκεια των ετών κάθε πιθανή και απίθανη διεκδίκηση.

Η δεύτερη παρατήρηση έχει να κάνει με το γεγονός πως η ανάγκη διαρκούς μονιμοποίησης συμβασιούχων προκύπτει επειδή μόλις μονιμοποιούνται καταλήγουν σε άλλες θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με συνέπεια να χρειάζεται νέα πρόσληψη συμβασιούχων για να μαζεύουν τα σκουπίδια, μέχρι να μονιμοποιηθούν κι αυτοί, να πάνε αλλού και να έρθουν οι επόμενοι συμβασιούχοι.

Σε άλλα νέα, η συγκέντρωση των #Παραιτηθείτε έκλεψε την παράσταση με την κοσμοπλημμύρα που προκάλεσε και τον παλμό της #not. Γεγονός αναμενόμενο, δεδομένου πως πρόκειται για ένα «κίνημα» κενό περιεχομένου στην πραγματικότητα, εφόσον είναι ξεκάθαρο πως ούτε υπάρχει αυτή τη στιγμή ούτε μπορεί να δημιουργήσει δυναμική για να προκαλέσει αυτό που υπόσχεται, την παραίτηση της κυβέρνησης.

Πόσο μάλλον να εμπνεύσει, από τη στιγμή που το ίδιο επιλέγει να εκφράζει μόνο μία συγκεκριμένη ομάδα της κοινωνίας, η οποία μάλιστα δεν δείχνει να εκφράζεται από αυτό.

Στο άλλο άκρο, οι «αντίπαλοι» χλευάζουν όσους συγκεντρώθηκαν στο #Παραιτηθείτε.

Ή απλώς πανηγυρίζουν με πολιτική ανάλυση επιπέδου.

To αβίαστο συμπέρασμα είναι πως στην κυβέρνηση περίμεναν να δουν πόσο κόσμο θα μαζέψουν οι #Παραιτηθείτε για να αποφασίσουν αν θα παραιτηθούν.

Κάτι το οποίο βέβαια μπορεί να λειτουργήσει και αντίστροφα.

Όπως τους έβαλε όλους στη θέση τους ο Άνθιμος με τη μεγαλειώδη Αγρυπνία που διοργάνωσε για να «αντιμετωπιστεί ποιμαντικά και αποτρεπτικά η δυσάρεστη, απαράδεκτη και αξιοκατάκριτη παρουσία των ομοφυλοφίλων», με αφορμή το Gay Pride της Θεσσαλονίκης.

Δυστυχώς, η Αγρυπνία δεν φάνηκε να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αυτή είναι μια καλή ιδέα για του χρόνου, όπως και η ακόλουθη.

Αντιδράσεις υπήρξαν και κατά τη διάρκεια του Gay Pride, κυρίως από μια ομάδα που αυτοαποκαλείται Ιερός Λόχος.

Ο Ιερός Λόχος της Θήβας ήταν μία από τις αποτελεσματικότερες πολεμικές μονάδες της αρχαίας Ελλάδας, προτού την αποδεκατίσει ο Φίλιππος στη Μάχη της Χαιρώνειας, και αποτελούνταν από ζευγάρια εραστών Θηβαίων οπλιτών.