Σκουπίδια, ποίηση και κατάκτηση του διαστήματος - Free Sunday
Σκουπίδια, ποίηση και κατάκτηση του διαστήματος

Σκουπίδια, ποίηση και κατάκτηση του διαστήματος

Μπορεί να έχουμε τα προβλήματά μας, αλλά το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά, τα μπάνια του λαού ξεκίνησαν και, όπως πάντα συμβαίνει, αίφνης όλα δείχνουν καλύτερα.

Εντάξει, πώς κάνετε έτσι, μέχρι πριν από δύο εβδομάδες είχαμε βροχές και καταιγίδες.

Μην απελπίζεστε, απλώς ψάξτε για την κατάλληλη προσφορά.

Την κατάλληλη προσφορά έψαξε, ταλαιπωρώντας όλους τους υπόλοιπους και βάζοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, και η ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους συμβασιούχους που εργάζονται στην αποκομιδή των σκουπιδιών.

ΠΟΕ-ΟΤΑ ΣΑΣ ΨΑΧΝΟΥΝΕ.

Τελικά βρέθηκαν και έγινε συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Πάλι καλά που δεν τον κράτησε, να λέμε οι υπόλοιποι.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ πήρε κάποια από αυτά που ζήτησε.

Καθόλου, απ’ ό,τι φαίνεται. Όπως και αυτό:

Όχι μόνο του κάθε κ. Σκουρλέτη αλλά και όλων των προηγούμενων.

Εξίσου παράλογο με τα παραπάνω είναι κι αυτό:

Σε κάθε περίπτωση, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, παρ’ ότι δεν ικανοποιήθηκε απόλυτα, αποφάσισε να σταματήσει την απεργία και να αναζητήσει άλλες μορφές κινητοποιήσεων, ευχαριστώντας παράλληλα τους πολίτες για τη συμπαράστασή τους.

Για να τα λέμε όλα,

Αυτές ήταν εποχές, μονιμοποιούσες 250.000 συμβασιούχους με κίνηση-ματ και έλυνες με τη μία όλα τα προβλήματα. Των συμβασιούχων και του πολιτικού κόστους, στέλνοντας τον λογαριασμό στους πολίτες. Κιμπάρικα.

Σε άλλα σημαντικά νέα της εβδομάδας που πέρασε,

Ε, τα ’θελαν κι αυτοί, δικαίως λοιπόν τα άκουσαν. Και μάλιστα ποιητικά.

Ας ξεπεράσουμε το γεγονός πως ζητά να νομοθετηθεί η φοροδιαφυγή ως ιδιώνυμο αδίκημα ο άνθρωπος που κατά δήλωσή του ως δήμαρχος Σφακίων τηρούσε «διπλό ταμείο. Ένα άσπρο και ένα μαύρο».

Ας μείνουμε στη στιγμή που ο αγλαός Πολάκης συνειδητοποίησε πως δεν υπάρχει χώρος σε αυτή την κυβέρνηση και σε αυτό το κόμμα για άλλον ποιητή.

Διάλειμμα για μια τζούρα από ποιητή Κουράκη: «Εγώ σκυφτός –καθώς μπρούμυτα– δαχτυλοαφώ το σώμα της στη μαύρη κάμαρη. Λευκό μπαστούνι ο φαλλός μου χτυπάει την πόρτα του αμετάκλητου».

Συνεπώς, ο υπουργός επέστρεψε στο μοναδικό προσωπικό του μοτίβο, που έχει αφήσει ανάγλυφο το αποτύπωμά του στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Όπως και να ’χει,

Μια μικρή λεπτομέρεια είναι πως ο HellasSat3, με τον οποίο κατακτήσαμε το Διάστημα, θα αντικαταστήσει τον HellasSat2, τον οποίο είχαμε στείλει στο Διάστημα το 2003, ενώ η κατασκευή του ξεκίνησε πριν από 35 μήνες, πριν δηλαδή αναλάβει η κυβέρνηση που κατέκτησε το Διάστημα. Αλλά δεν θα αφήσουμε αυτή τη μικρή λεπτομέρεια να μας χαλάσει την ιστορία.

Μια άλλη λεπτομέρεια είναι πως υπήρξαν αστοχίες στη διοργάνωση του event.

Μπα, δεν ευκαιρούσε τελικά, είχε άλλες δουλειές.

Σε άλλα νέα,

Πέρα από αυτό, υπάρχουν και λόγοι που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής.

Σε έναν άλλο, μα τόσο κοντινό μας, κόσμο η ΠΟΣΠΕΡΤ ανακοίνωσε πως τη Δευτέρα θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου «Μνήμες και χρέος» στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, σε μνήμη του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ μετά το «μαύρο» από την κυβέρνηση Σαμαρά. «Χρέος όλων μας είναι να θυμόμαστε τους αγώνες για τα ιδανικά τους και την αιτία που έγιναν και να τιμούμε όλους αυτούς που τα έδωσαν όλα γι’ αυτόν τον αγώνα, ορισμένοι ακόμα και τη ζωή τους», όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.

Και η γραφικότητα μόλις είχε αγγίξει νέα ύψη.

Σε κάθε περίπτωση,

Μετά και από αυτό,

ΕΠΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ!