Ένα βρασμένο, ευλογημένο κάστανο στο λιμάνι της Καστοριάς - Free Sunday
Ένα βρασμένο, ευλογημένο κάστανο στο λιμάνι της Καστοριάς

Ένα βρασμένο, ευλογημένο κάστανο στο λιμάνι της Καστοριάς

Την ώρα που η κυβέρνηση αναθαρρεύει μετά τις ενθαρρυντικές εξελίξεις και δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας, στη χώρα συμβαίνουν πραγματάκια.

Αυτό που συνέβη ήταν το εξής:

Ναι, ένα κάστανο, περίεργο σας φαίνεται; Δεν ήταν όποιο κι όποιο αυτό το κάστανο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, ο οποίος τέλεσε την αγρυπνία, «τον Οκτώβριο του 1990, ο Γέροντας Παΐσιος είχε δώσει ως ευλογία βρασμένα κάστανα σε μια ομάδα φοιτητών που τον είχε επισκεφθεί. Ένας εκ των φοιτητών, ο οποίος τυγχάνει να είναι και ο ένας εκ των δύο Ιερέων που τέλεσαν την Αγρυπνία, φύλαξε το βρασμένο κάστανο που πήρε, το οποίο έως σήμερα, 27 χρόνια μετά, παραμένει, κατά θαυμαστό τρόπο, αναλλοίωτο, ενώ ακούγεται ακόμη και ο καρπός μέσα σε αυτό».

 kastano

Και βρασμένο το κάστανο, λοιπόν, και εξακολουθεί να ακούγεται ο καρπός μέσα σε αυτό. Μετά και από αυτό μπορούμε πλέον να ατενίζουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον, περιμένοντας να εκπληρωθούν οι αλυτρωτικές αξιώσεις των προφητειών του οσιοποιημένου Παΐσιου, ο θάνατος του οποίου, το 1994, τέσσερα χρόνια μετά το βράσιμο και την παράδοση του κάστανου, ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό, στάθηκε το έναυσμα για τη δημιουργία μιας τεράστιας φάμπρικας εμπορικής και εθνικιστικής αξιοποίησής του.

Όπως καταλήγει η ανακοίνωση του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου: «Άλλωστε, πρόσφατοι ψευδέστατοι σχολιασμοί με ύβρεις και ανιστόρητους χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο του Αγίου από συγκεκριμένους δημοσιογραφικούς κύκλους του Αγρινίου εκφράζουν τη φασιστική και ολοκληρωτική ιδεολογία, η οποία οριστικά έχει ηττηθεί σε όλον τον κόσμο, με τη δύναμη του Σταυρού και του Ευαγγελίου. Οι σχολιασμοί αυτοί συνθλίβονται από την αλήθεια, την ιστορία και τη συνείδηση του πιστού Ελληνικού λαού, ο οποίος περιμένει την εκπλήρωση των προφητειών του Αγίου».

Αρκεί προηγουμένως να μη μας έχει καταλάβει ο Σατανάς, που βρίσκει όλο και πιο σατανικούς τρόπους να εισχωρήσει στο μυαλό των παιδιών μας. Τελευταίο του project τα fidget spinners, τον κρυφό ρόλο των οποίων ξεσκέπασε με ανάρτησή του στο orthodoxia.me, το οποίο, πέρα από τον αγώνα του υπέρ της ορθοδοξίας, μάχεται τη Νέα Τάξη Πραγμάτων και τη Μασονία (τρία σε ένα, όμορφα και νοικοκυρεμένα), ο Πάτερ Αναξίβιος.

 diavolikofidgetspinner

Μπα σε καλό μας, τι πήγαμε να πάθουμε. Άγιο είχαμε.

Εκείνοι που δεν έχουν τον θεό τους είναι οι… γριές.

Και μια που αναφερθήκαμε στην αναγόρευση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε διδάκτορα στο ΑΠΘ, να τα πούμε όλα.

Καθόλου τυχαίο. Αλλά πρόκειται για ένα ήσσονος εμβέλειας θαύμα. Την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε δύο πολύ μεγαλύτερα. Και μάλιστα την ίδια μέρα.

Το πρώτο ήταν πως η Καστοριά πρόκειται να αποκτήσει λιμάνι. Έστω και ξηράς.

Ότι του επιτράπηκε η έκφραση του πρωθυπουργού, του επιτράπηκε. Άλλο αν κανείς δεν κατάλαβε τι εννοούσε.

Μία πιθανή εξήγηση είναι αυτή:

Υπάρχουν όμως και πιο ψαγμένες εξηγήσεις, που πιθανότατα βρίσκονται και πιο κοντά στην αλήθεια. Κι αυτό γιατί βασίζονται σε απτά δεδομένα.

Συνεπώς,

Σε κάθε περίπτωση, οι Καστοριανοί πρέπει να είναι σε επιφυλακή.

Το δεύτερο θαύμα αφορούσε την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για παραχώρηση έκτασης 400.000 στρεμμάτων στον Δήμο Κοζάνης για δημιουργία στρατοπέδου. Προφανώς τα 400 στρέμματα που είναι διαθέσιμα φάνηκαν λίγα για να συνοδεύσουν την πρωθυπουργική εξαγγελία.

Γενικά, ο πρωθυπουργός ήταν σε μεγάλα κέφια στην Κοζάνη, μπέρδεψε και την παραγωγή με την κατανάλωση ενέργειας.

Όσα και να τον πληρώνουν, τα αξίζει. Άλλωστε κιλοβάτ ευρώ θα υπάρχουν σε αφθονία μετά και τη νέα λιγνιτική μονάδα που κατασκευάζουμε.

Είναι όπως τα μνημόνια που τελειώνουν και όλο νέα μνημόνια υπογράφουμε, η ανάπτυξη που έρχεται, η ΝΔ που αποτελείται κυρίως από φιλελεύθερους.

 theogiannaros

Το τουίτ του μοριακού βιολόγου-γενετιστή, τέως διοικητή του Νοσοκομείου Ελπίς και μέλους του τομέα Υγείας της ΝΔ ανέβηκε, κατέβηκε, επανήλθε «κατόπιν απαίτησης» και κατέβηκε οριστικά τελικά, προφανώς κατόπιν… μεγαλύτερης απαίτησης και κατακραυγής.

Πέρα από δείγμα ανόθευτης φιλελεύθερης σκέψης, το τουίτ διακρίθηκε και για τo καταπληκτικό του timing.

Θα μπορούσε να πει κανείς πως ήταν μία…

Πάντως, αν θυμηθούμε και την τοποθέτηση Γιουκουμάτου ότι η ομοφυλοφιλία είναι «κολλητική αρρώστια»…

Τουλάχιστον υπάρχουν και κάποιες σταθερές στις οποίες μπορούμε να βασιστούμε ως χώρα, όπως φάνηκε από την επιστολή που έστειλαν στο ΔΝΤ ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών, υποσχόμενοι τα πάντα προκειμένου να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα.

/p>

Σε κάθε περίπτωση,

Κι αν τυχόν κάτσει καμιά, κατά Μπαλάφα, «στραβή», μπορούμε πάντα να την καταγγείλουμε ως απλοί Έλληνες πολίτες γενικοί γραμματείς του υπουργείου Εργασίας.