Το κόλπο με την αλλαγή φύλλου είναι στημένο και στα μέτρα τους - Free Sunday
Το κόλπο με την αλλαγή φύλλου είναι στημένο και στα μέτρα τους
Twitter/@Nogate_T

Το κόλπο με την αλλαγή φύλλου είναι στημένο και στα μέτρα τους

Η μεγάλη είδηση της προηγούμενης εβδομάδας ήταν μία.

Την ίδια ώρα στην ευρωπαϊκή επικαιρότητα κυριαρχούσε η επανάσταση της Καταλονίας. Στην Ελλάδα πολλοί βρήκαν ιδεολογικούς λόγους στήριξης της προσπάθειας μερίδας των Καταλανών να αποσχιστούν από την Ισπανία. Η δε αντίδραση μέσω αστυνομικής βίας που επέλεξε η ισπανική κυβέρνηση βοήθησε στο να γίνουν οι απαραίτητες συνδέσεις, τις οποίες έκανε αριστοτεχνικά ο πολιτευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χρήστος Αβραμίδης.

Υπάρχουν βέβαια και οι μικρές λεπτομέρειες, που δεν θα επιτρέψουμε να μας χαλάσουν την ωραία επαναστατική ιστορία. Όπως, για παράδειγμα, ότι η τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας είναι κεντροδεξιά, όπως και η κυβέρνηση Ραχόι. Ή αυτή η λεπτομέρεια που έχει να κάνει με το ΑΕΠ των ισπανικών περιφερειών.

Στην κυβέρνηση των ΗΠΑ έχουν άλλα προβλήματα αυτή την εποχή, μην τυχόν και επανέλθει η συζήτηση για το δικαίωμα στην οπλοκατοχή.

Όπως άλλα προβλήματα έχει αυτή την εποχή και το ανεξάρτητο κρατίδιο της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως μάθαμε μέσω της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου.

Σωστό είναι αυτό, από πού κι ως πού απέκτησε το δικαίωμα η κυβέρνηση να νομοθετεί και μάλιστα μονομερώς, εμείς την Ιερά Σύνοδο ψηφίσαμε και εκλέξαμε, πού κολλάει η κυβέρνηση;

Στην ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος κάνει λόγο και για το θεματάκι που έχει προκύψει με το νομοσχέδιο για την αλλαγή («κοινωνικού», όχι βιολογικού) φύλου από τα 15.

Σε γενικές γραμμές, η άποψη της Εκκλησίας για το νομοσχέδιο είναι η εξής:

Ένας «ανεξέλεγκτος δικαιωματισμός», όπως τον χαρακτηρίζει και η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου.

Από κει και πέρα, η Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε και με τη δήλωση του υποψήφιου προέδρου του νέου φορέα της κεντροαριστεράς Γιάννη Ραγκούση, ότι έχει γνωρίσει ομοφυλόφιλους ιερείς, ακόμη και μητροπολίτες, ζητώντας του να δώσει στοιχεία, ειδάλλως θα κινηθούν δικαστικά.

Μια απειλή της Εκκλησίας, στην οποία υπήρξαν αντιδράσεις.

Στη συζήτηση που έχει ξεσηκωθεί για το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, πέρα από τη μισή Ελλάδα, πήρε μέρος και ο Βασίλης Τσιάρτας.

Θα μπορούσε να πει κανείς…

Απαντώντας στις επικρίσεις, ο Τσιάρτας έβγαλε ένα συντριπτικό επιχείρημα από τη φαρέτρα του.

Σε κάθε περίπτωση,

Το πρόβλημα, βέβαια, δεν είναι ούτε οι απόψεις της Ιεράς Συνόδου, ούτε του όποιου Βασίλη Τσιάρτα, ούτε καν των πάρα πολλών, πολύ πιθανόν της πλειοψηφίας, που συμφωνούν μαζί τους. Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε αναγάγει σε πρώτο θέμα συζήτησης, με πρώτη απ’ όλους την κυβέρνηση, μια νομοθετική ρύθμιση για ένα θέμα που αφορά και διευκολύνει τη ζωή, χωρίς να δυσκολεύει τη ζωή των υπολοίπων, ενός ελάχιστου ποσοστού συμπολιτών μας.

Σε άλλα νέα, η αποχώρηση της Σοσιαλιστικής Τάσης και του Κώστα Χρυσόγονου από τον ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού Καρανίκα και κάπως έτσι φτάσαμε σε μεγάλες αποκαλύψεις για το σταλινικό καθεστώς, που έως τώρα είχαν μείνει αθέατες.

Οι στιγμές είναι ιστορικές.

Η γενική εικόνα έχει κάπως έτσι:

Ένας νέος κύκλος ανοίγει για τη Σοσιαλιστική Τάση, ένας νέος κύκλος άνοιξε και για την ΕΡΤ.

Για να μπορέσει να ανοίξει ο νέος κύκλος με τον ορισμό και την παρουσίαση της νέας διοίκησης από τον υπουργό, έκλεισε ο προηγούμενος.

Ναι. Θα μπορούσε να πει κανείς πως ο Τσακνής αίφνης είδε το φως το αληθινό.

Θα μπορούσε επίσης να πει κανείς ότι δεν έφταιγε αυτός για την καθυστέρηση, τόσο καιρό τον κράτησαν στη θέση του κάποιες τεχνικές δυσκολίες.

Στο εβδομαδιαίο δελτίο Ρουβίκωνα, αυτή τη φορά πέρασε μια βόλτα από τη ΔΟΥ Ψυχικού και ασχολήθηκε με τον ΕΝΦΙΑ.

Από κει και πέρα, ήρθε και η πολυαναμενόμενη απάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην επιλογή του πρωθυπουργού να ντυθεί Μητσοτάκης στη φετινή ΔΕΘ. Με αφορμή την επίσκεψη Ντάισελμπλουμ και τα όσα είπε, ντύθηκε με τη σειρά του… Τσίπρας.

Ουφ, τουλάχιστον σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς μπορεί ακόμη κάποιος να ακούσει, hear, όπως μας ενημερώνει η πινακίδα για την κατεύθυνση, ελεύθεο δημοτικό πάρσινγκ.