Λόγια και πράξεις μεγάλων πολιτικών ανδρών. Και γυναικών - Free Sunday
Λόγια και πράξεις μεγάλων πολιτικών ανδρών. Και γυναικών

Λόγια και πράξεις μεγάλων πολιτικών ανδρών. Και γυναικών

Ήταν μία εβδομάδα καταξίωσης, μία εβδομάδα γεμάτη μεγάλα λόγια και πράξεις πολιτικών ανδρών. Και γυναικών. Η καταξίωση αφορά φυσικά τον πρωθυπουργό μας, ο οποίος πραγματοποιεί άλλη μια υπόσχεσή του. Είπε ότι θα αλλάξει την Ευρώπη και το κάνει. Ξεκινώντας από τη γλώσσα.

O λόγος που η kolotumba διεθνοποιήθηκε είναι ξεκάθαρος.

Και καλά έκαναν οι Καταλανοί, εδώ που τα λέμε, είδαμε και τους Βρετανούς που δεν ακολούθησαν την ιδιοφυή στρατηγική της kolotumba με το Brexit και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν.

Συνεπώς, θα πρέπει να το αναγνωρίσουμε στον πρωθυπουργό.

Θα πρέπει επίσης να ανανεώσουμε τη λίστα με τα βασικά συστατικά της Ελλάδας, αυτά που δεν θα μπορέσουν ποτέ να μας πάρουν η χρεοκοπία μας και τα επακόλουθα μνημόνια.

Ούτε τις πτήσεις με F-16.

Την πτήση του σεσημασμένου αντιμιλιταριστή Αλέξη Τσίπρα με το F-16 προανήγγειλε με εμπνευσμένο non-paper το Μαξίμου.

Μάλλον πολιτική γραμμή.

Λεφτά πάντα υπάρχουν για εξοπλιστικά, όλοι το ξέρουν αυτό.

Το σίγουρο πάντως είναι πως τα non-paper του Μαξίμου έχουν δημιουργήσει πλέον σχολή που επεκτείνεται και στα δημόσια έγγραφα, με τον καθένα που έχει τη δυνατότητα να εκδώσει ένα επίσημο δελτίο Τύπου να προσθέτει τη δική του δόση δημιουργικότητας, το δικό του λιθαράκι στον δρόμο προς την πλήρη ισοπέδωση των πάντων.

Εντάξει, έχει και τα δίκια του ο δήμαρχος, να του λεηλατήσουν το αντλιοστάσιο οι επιτήδειοι προτού (ναι, πάνω στα δημαρχιακά νεύρα κάναμε κι ένα ορθογραφικό λαθάκι, μικρό το κακό, όπως και για το ελληνικότατο φώτος) καν το εγκαινιάσει. ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΛΕΗΛΑΤΟΥΜΕ. Κάπου έλεος δηλαδή και θα βλαστημήσετε την ώρα και τη στιγμή που γεννηθήκατε οι υπαίτιοι.

Σε κάθε περίπτωση,

Σε άλλα νέα…

Ήταν η τελευταία λύση για τον Πρόεδρο, μπας και ξεβρομίσει το «βρομερό πολιτικό σύστημα», όπως το χαρακτήρισε. Το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Λεβέντη.

Τα εξήγησε καλά, τα εξήγησε ωραία στη Βουλή.

Προσπάθησε με όλα τα μέσα που είχε στη διάθεσή του να μη γίνει νόμος του κράτους.

Αλλά δεν τα κατάφερε. Και τώρα άντε να το εξηγήσει.

Ο Λεβέντης συνέβαλε από την πλευρά του, όπως και η πλειονότητα των ομιλητών στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, στο να μη γίνει μια ουσιαστική συζήτηση για ένα θέμα που αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Κατάλαβαν, δεν κατάλαβαν, τουλάχιστον αυτοί ήταν εκεί.

Την παράσταση στη σχετική συζήτηση στη Βουλή έκλεψε η ιστορία που διηγήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέλοντας να δικαιολογήσει την αντίθεσή του στη δυνατότητα αλλαγής ταυτότητας φύλου από την ηλικία των 15 ετών. Κάποιος ψυχίατρος «μου διηγήθηκε, λοιπόν, μια ιστορία για ένα νέο παιδί, ο οποίος τον βρήκε και του ζήτησε να συνηγορήσει στην αλλαγή φύλου, επειδή ανέβηκε στον Υμηττό και του το είπε ένας εξωγήινος». Προφανώς, αν κρατήσεις μόνο το «ανέβηκε στον Υμηττό και του το είπε ένας εξωγήινος», είναι μια ιστορία που προσφέρεται για εύκολο χιούμορ και γελοιοποίηση του αντιπάλου σου.

Το στοιχείο που ήθελε να αναδείξει ο Μητσοτάκης ήταν η έλλειψη ιατρικών ασφαλιστικών δικλείδων στο νομοσχέδιο, αλλά μικρή σημασία έχει. Το πρόβλημα έγκειται στο ίδιο το παράδειγμα που επελέγη. Το ότι κάποιος έφηβος και ακούει εξωγήινους να του λένε ότι πρέπει να αλλάξει φύλο και τους πιστεύει δεν αποτελεί επιχείρημα κατά της δυνατότητας αλλαγής ταυτότητας φύλου από την ηλικία των 15 ετών. Προφανώς κάποιος που μιλάει με εξωγήινους δεν είναι σε θέση να πάρει μόνος του μια τέτοια απόφαση, ή οποιαδήποτε άλλη απόφαση, είτε είναι 15, είτε είναι 25, είτε είναι 55 ετών.

Υπάρχει ωστόσο και ένα στοιχείο που πρέπει να τονιστεί.

Γενικά πάντως παρατηρήθηκαν διάφορα προβληματάκια, στην επιχειρηματολογία και όχι μόνο: εδώ υπήρξε βουλευτής, ο αγλαός Κατσίκης των ΑΝΕΛ, που καταψήφισε όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου αλλά ψήφισε… ναι επί της αρχής.

Κατά τα άλλα, έπαιξαν πολύ Αδάμ και Εύα, ότι το φύλο είναι απόφαση θεού (στους ερμαφρόδιτους πιθανώς ο θεός έμεινε αναποφάσιστος), και όχι μόνο.

Σε δεύτερη σκέψη, όχι και τόσο.

Το γεγονός παραμένει πως για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση κατάφερε να εκτρέψει τη συζήτηση από τα πραγματικά σημαντικά σε ένα θέμα που θα αλλάξει την καθημερινότητα, προς το καλύτερο, μιας ελάχιστης μερίδας συμπολιτών μας –και θα μπορούσε εύκολα να ρυθμιστεί χωρίς να γίνει αυτός ο ντόρος– αλλά κατέληξε να απασχολεί τους πάντες άνευ πραγματικού λόγου και αιτίας.

Και φυσικά ήδη προετοιμάζεται το επόμενο ανάλογο χτύπημα, το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση των σκευασμάτων που περιέχουν φαρμακευτική κάνναβη, που είναι βέβαιο ότι θα εξελιχθεί σε συζήτηση για τη νομιμοποίηση των ελαφρών ναρκωτικών, η οποία δεν θα έχει καμία σχέση με το προς ψήφιση νομοσχέδιο.