Ο μακρύς δρόμος για τη δικαίωση Κουβέλη - Free Sunday
Ο μακρύς δρόμος για τη δικαίωση Κουβέλη
@kgiannakidis

Ο μακρύς δρόμος για τη δικαίωση Κουβέλη

Ο δρόμος προς τη δικαίωση είναι δύσβατος και ακολουθεί απρόβλεπτη για τους κοινούς αλλά και τους όχι και τόσο κοινούς θνητούς πορεία. Στην περίπτωσή μας ξεκίνησε το 2015.

Την ώρα που σκεφτόντουσαν τους εξωκοινοβουλευτικούς συναδέλφους τους ψήφιζαν και την πρώτη περικοπή συντάξεων κοινών θνητών επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Το ζεύγος όχι και τόσο κοινών θνητών και έως πρότινος υπουργών Ράνιας Αντωνοπούλου και Δημήτρη Παπαδημητρίου αποδείχθηκε η παράπλευρη απώλεια της νομοτελειακής δικαίωσης και η αποχώρησή του από την κυβέρνηση σκόρπισε απορίες.

Με την απορία θα μείνουμε, καθώς, δυστυχώς, δεν τους άφησαν να ολοκληρώσουν το έργο τους, όπως μας ενημέρωσαν. Τι να κάνουμε, αφού απέτυχαν παταγωδώς στο τεστ.

 Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα, για να τα μαθαίνουν και όσοι κακεντρεχείς έσπευσαν να κατηγορήσουν αδίκως τον πρωθυπουργό.

Της παραίτησης Αντωνοπούλου, Παπαδημητρίου είχε προηγηθεί η παραίτηση ενός ακόμη υπουργού που είχε να επιδείξει τεράστιο έργο, του Ζουράρι, ενώ προέκυψε ανάγκη αντικατάστασης και του Μουζάλα.

Το τέλος του δρόμου προς τη δικαίωση ήταν ορατό πλέον, ο δρόμος είχε γίνει μονόδρομος για τον πρωθυπουργό, που δεν μπορούσε να συνεχίσει να αποφεύγει τις ευθύνες του.

Πλέον είναι επιβεβαιωμένο,

Και αφού τα αποκτήσαμε τα αγαθά, δεν θα κολλήσουμε σε μικρολεπτομέρειες, είπαμε άλλωστε πως ο δρόμος για τη δικαίωση και αι βουλαί του Κυρίου είναι μυστήριαι.

Μπορεί οι περισσότεροι να γέλασαν και να χλεύασαν, αλλά γι’ αυτό είναι κοινοί θνητοί και δεν είναι αυτοί που κυβερνούν, τους λείπει το στρατηγικό μυαλό.

Σε κάθε περίπτωση,

Πάντως, για να τα λέμε όλα, ο πρωθυπουργός είχε καταλάβει από νωρίς τι παίζει με Κουβέλη και είχε ενημερώσει τον λαό του στο Twitter από τις 17/1/2013, οπότε τώρα που χρειάστηκε μια ενδεκαδάτη μεταγραφή με τα χαρακτηριστικά του, τον θυμήθηκε.

Η μεγάλη δικαίωση Κουβέλη επισκίασε τα πάντα και παραλίγο να χάναμε τις υπόλοιπες μεγάλες στιγμές του όχι ακριβώς σαρωτικού ανασχηματισμού

Ο ανασχηματισμός στάθηκε επίσης η αφορμή να μάθουμε κρυμμένες πτυχές της περήφανης διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους πιστωτές.

Όπως αναφέρει λοιπόν το βιογραφικό που συνόδευσε την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Κωνσταντίνος Στρατής είναι αρχαιολόγος, υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού στη διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, πρώην αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και πρώην μέλος του Δ.Σ. του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ενώ «από το 2015 συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, συντονίζοντας τα τεχνικά κλιμάκια αρχικά των τραπεζών και των κόκκινων δανείων και στη συνέχεια της ενέργειας».

Και γιατί όχι, γιατί ένας αρχαιολόγος να μη συντονίζει τα τεχνικά κλιμάκια των τραπεζών και των κόκκινων δανείων και στη συνέχεια της ενέργειας, εδώ ο σύντροφος Πολάκης διόρισε στενό του συνεργάτη αντιπρόεδρο του Νοσοκομείου Σαντορίνης με μισθό σχεδόν 4.000 ευρώ τον μήνα. Η μικρή λεπτομέρεια είναι πως ο στενός του συνεργάτης, μέχρι να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, διατηρούσε βουλκανιζατέρ, κάτι λογικό, εφόσον σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός.

To ακόμη καλύτερο ήταν η οργισμένη απάντηση Πολάκη στο αρχικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», όπου κάνει λόγο για απίστευτα ψέματα και εμετικό δημοσίευμα και αμέσως μετά… επιβεβαιώνει το δημοσίευμα, ότι πράγματι διόρισε έναν μηχανολόγο μηχανικό, τον οποίο επέλεξε για στενό συνεργάτη του στο υπουργείο, αντιπρόεδρο της ΑΕΜΥ και συνεπώς διοικητή του Νοσοκομείου Σαντορίνης.

Ο Κρητίκαρος Πολάκης δεν παραλείπει να κάνει και έναν ψιλοεκβιασμούλη, του τύπου μη γράφετε τίποτα εναντίον μου, ακόμη κι αν το επιβεβαιώνω, γιατί έχω τις λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ.

 

Σε άλλα νέα, η Ορθόδοξη Χριστιανική Νεολαία Αθηνών πήρε σαφή θέση στο καυτό θέμα των ημερών.