Φίλους επιτρέπεται να διορίζουμε, αρκεί να μην έχουν offshore - Free Sunday
Φίλους επιτρέπεται να διορίζουμε, αρκεί να μην έχουν offshore
Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος με τον Ρουμάνο ομόλογό του, στο Βουκουρέστι

Φίλους επιτρέπεται να διορίζουμε, αρκεί να μην έχουν offshore

Πολλά συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, μία όμως είναι η μεγάλη απορία.

Πού τον χάνεις, πού τον βρίσκεις, πάντως, στις Βρυξέλλες για να ζητήσει βοήθεια εμφανίζεται ο άνθρωπος που θα το έκανε Κούγκι και θα γέμιζε την Ευρώπη τζιχαντιστές. Έγινε η κρίση στα Ίμια, εξαφανισμένος για μέρες ο υπουργός Άμυνας, εμφανίστηκε στις Βρυξέλλες στο συμβούλιο υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ και μας έστειλε βιντεοσκοπημένη δήλωσή του. 

Συνέλαβαν οι Τούρκοι τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, πάλι χάθηκε για μέρες ο Καμμένος, για να εμφανιστεί στις Βρυξέλλες και να κάνει δήλωση, στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της Ε.Ε.

Στη συνέχεια χάθηκαν πάλι τα ίχνη του, για να εμφανιστεί πάνω σε κάτι τελάρα στο Βουκουρέστι, μαζί με τον Ρουμάνο ομόλογό του. 

Και εκεί, βέβαια, για να ζητήσει βοήθεια πήγε, σύμφωνα με τη δήλωσή του, μπας και βοηθήσει η Ρουμανία δηλαδή, αφού δεν μπορούν η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. WTF. Στη δήλωσή του μάλιστα, εκτός κυβερνητικής γραμμής, χαρακτηρίζει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ομήρους: «Αυτή τη στιγμή, σε τουρκικές φυλακές έχουμε δύο Έλληνες ομήρους, έναν Αξιωματικό και έναν Υπαξιωματικό. Ζητώ την υποστήριξη του Ρουμάνου Υπουργού Άμυνας, για την άμεση απελευθέρωση αυτών των Νατοϊκών, Ευρωπαίων και Ελλήνων στρατιωτικών». 

Πλέον η εικόνα είναι ξεκάθαρη. 

Μπορεί ο Καμμένος να εξαφανίστηκε, αλλά ο πρωθυπουργός μάς έκανε τη χάρη και αποφάσισε να εμφανιστεί στη Βουλή για τη συζήτηση της πρότασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που είχε ζητήσει η ΝΔ για τους Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη. 

Όλη μέρα, λέει, αναρωτιόταν ο πρωθυπουργός αν άξιζε τον κόπο να πάει στη Βουλή και να σπαταλήσει μέρος του πολύτιμου χρόνου του. Έχει τα δίκια του ο άνθρωπος. Γιατί να σπαταλάει χρόνο με την κοινοβουλευτική δημοκρατία και τους θεσμούς της όταν η αντίληψη είναι ότι έχουμε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, άρα κάνουμε περίπου ό,τι γουστάρουμε; 

Κάποιοι άλλοι, όπως η υπουργός Πολιτισμού Κονιόρδου, σκέφτηκαν ότι αφού θα τον σπαταλήσουν που θα τον σπαταλήσουν τον χρόνο τους, τουλάχιστον να κάνουν κάτι εποικοδομητικό.

 8

Σε κάθε περίπτωση, 

Το 50,5% αφορά τον Απρίλιο του 2015, το 45% αφορά τον Νοέμβριο του 2015, το 42,3% τον Δεκέμβριο του 2016.

Κατά τα άλλα, ο πρωθυπουργός κάλυψε τον Παύλο Πολάκη για τον διορισμό πρώην ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ ως διοικητή του Νοσοκομείου Σαντορίνης. 

Επίσης, κάνα δυο offshore έχει και ο Καμμένος, ενώ το ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι ο πρωθυπουργός αποδέχεται ότι διορίζουν φίλους τους, οι οποίοι, απλώς, τυχαίνει να μην έχουν offshore.

Όχι μόνο φίλους αλλά και κομματικά στελέχη σε θέσεις επικεφαλής αρχών που υποτίθεται ότι είναι ανεξάρτητες, όπως το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής. 

Το πιο εντυπωσιακό στην περίπτωση του διορισμού του Φραγκίσκου Κουτεντάκη δεν είναι ότι ένα κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έγινε επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής. Για παράδειγμα, και ο προηγούμενος επικεφαλής του Γραφείου, Παναγιώτης Λιαργκόβας, χωρίς να είναι κομματικό στέλεχος της ΝΔ, στις εκλογές του 2009 είχε συμπεριληφθεί στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος.

 

 

Το εντυπωσιακό, λοιπόν, είναι πως ο Κουτεντάκης πριν γίνει επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής ήταν ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών. Συνεπώς ως επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού θα κληθεί να κρίνει τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης, την οποία συνδιαμόρφωσε.

 

 

Τα λέτε αυτά γιατί ζηλεύετε. Τα είπε άλλωστε και ο υπουργός, ο οποίος κατήγγειλε επίσης ότι παίρνουν τηλέφωνα με απόκρυψη αυτόν και συγγενικά του πρόσωπα.

 

 

Σε άλλα νέα, ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης σε ομιλία του σε χωριό της Λακωνίας σε ήπιους τόνους εξήγησε ποιων ψηφοφόρων προτιμά την ψήφο και ποιων όχι.

 

 

Στη συνέχεια, βέβαια, διευκρίνισε πως τα όσα είπε δεν τον εκφράζουν, πιθανότατα εξέφραζαν κάποιον άλλον που περνούσε από εκεί εκείνη την ώρα και μπερδεύτηκαν τα λόγια μεταξύ τους.

 

 

Το παρήγορο είναι πως υπάρχουν άνθρωποι που εξακολουθούν να εξοργίζονται με τα μικρά αλλά στην πραγματικότητα όχι και τόσο μικρά πράγματα, αυτά που οι περισσότεροι προσπερνούν χωρίς δεύτερη σκέψη. Όπως ο δήμαρχος της πόλης-υπόδειγμα, των Τρικάλων, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Και να ’ταν μόνο ο Σπίρτζης…

 1920

 2122

Από την άλλη, εντάξει, είναι και λίγο περίεργοι αυτοί στα Τρίκαλα. Για παράδειγμα, εκτός από το να προσπαθούν να εφαρμόσουν τον αντικαπνιστικό νόμο κάνοντας παράλληλα εκστρατεία ενημέρωσης των δημοτών, σταματούν, λέει, τα αυτοκίνητα στις διαβάσεις για να περάσουν οι πεζοί και είναι η πρώτη ψηφιακή πόλη της Ελλάδας, με δωρεάν πρόσβαση στο internet στα περισσότερα σημεία της πόλης, υποδομές τηλεματικής για την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και έχουν το πρώτο πανευρωπαϊκά λεωφορείο χωρίς οδηγό εντός του αστικού ιστού.