Η αθώωση Αμβρόσιου και η λεπτομέρεια που πρέπει να προστεθεί στην αγιογραφία Σαββίδη - Free Sunday
Η αθώωση Αμβρόσιου και η λεπτομέρεια που πρέπει να προστεθεί στην αγιογραφία Σαββίδη

Η αθώωση Αμβρόσιου και η λεπτομέρεια που πρέπει να προστεθεί στην αγιογραφία Σαββίδη

Εξαφανισμένος από την ελληνική επικαιρότητα παρέμεινε για μία ακόμη εβδομάδα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, προφανώς επειδή δεν υπάρχουν σε αυτήν θέματα που τον αφορούν. Για να μη χάνετε τις εξελίξεις, αυτή την εβδομάδα ταξίδεψε στην Κύπρο και στη συνέχεια στο Κατάρ, για να δώσει το «παρών» σε διεθνή έκθεση αμυντικού εξοπλισμού, με την επιστροφή του στην Ελλάδα συναντήθηκε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ της Γεωργίας, ενώ σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του υπουργείου την Πέμπτη:

Τουτέστιν μετά τις κινήσεις του υπουργού υπήρξε σαφής πρόοδος σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί σταμάτησαν να είναι όμηροι της Τουρκίας, όπως δήλωσε δύο φορές την προηγούμενη εβδομάδα, και απλώς κρατούνται στην Τουρκία.

Συνεπώς, λόγω του βαρυφορτωμένου προγράμματος του υπουργού, την υπεράσπιση του φίλου Σαββίδη ανέλαβαν βουλευτές των ΑΝΕΛ και η ποιοτική διαφορά ήταν εμφανής.

Ο Παπαχριστόπουλος κάπου τα μπέρδεψε και έτρεχε μετά ο Τζανακόπουλος να διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει φιλικές σχέσεις με κανέναν επιχειρηματία.

Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης το πήγε σε άλλο επίπεδο, καθώς επιτέθηκε στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, κάνοντας λόγο για το κράτος των Αθηνών που φοβάται τις μακεδονικές ομάδες και πως «οι ομάδες επάνω έπρεπε να αντιμετωπίσουν και την αντίπαλη ομάδα και τον διαιτητή, τώρα επί δική σας υπουργίας δε χρειάζεται καν να μπούνε στον αγωνιστικό χώρο να παίξουν, μετά την περσινή τιμωρία ο ΠΑΟΚ ερχόταν και έμπαινε σε άδειο γήπεδο να παίξει».

Παρ’ όλα αυτά, ο πρωτοεμφανιζόμενος Λαζαρίδης δεν κατάφερε να κλέψει την παράσταση, αυτό το έκανε ένας άλλος πρωτοεμφανιζόμενος, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς, ο οποίος τόνισε πως ο Σαββίδης δεν οπλοφορούσε, πως ο προπονητής του Ολυμπιακού στο προηγούμενο ντέρμπι χτυπήθηκε από ένα χαρτί στον ώμο και κακώς δεν έγινε το παιχνίδι και αναρωτήθηκε γιατί δεν υποβιβάστηκε ο Ολυμπιακός.

Όλα αυτά βέβαια θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν ο Γιώργος Σαββίδης ακολουθούσε και ο ίδιος τη συμβουλή που έδωσε στους οπαδούς του ΠΑΟΚ ενόψει του παιχνιδιού.

 savvidis

Δεν τον πρόσεξε τον διπλανό του και έγινε ό,τι έγινε.

Οι υπερασπιστές του «ντου» του Σαββίδη είχαν πολλά επιχειρήματα, για παράδειγμα ότι αυτά συμβαίνουν γενικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η διαφορά, βέβαια, σε σχέση με τα προηγούμενα είναι πως δεν υπάρχει άλλη περίπτωση προέδρου που να αποφασίζει ότι έχει το δικαίωμα να μπουκάρει μέσα στο γήπεδο για να διακόψει ένα παιχνίδι, όπως επίσης είναι η πρώτη φορά που ένα πιστόλι, από τα πολλά που κυκλοφορούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εμφανίζεται σε κοινή θέα στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα στη ζώνη του προέδρου μίας από τις μεγαλύτερες ΠΑΕ.

Από την πλευρά τους, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ αποφάσισαν να υπερασπιστούν τον πρόεδρό τους… αυτοθαυμαζόμενοι.

Όπως και να ’χει, τα πράγματα άλλαξαν πλέον, οπότε θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές.

Για όποιον ενδιαφέρεται να τη θαυμάσει από κοντά, η αγιογραφία της οικογένειας Σαββίδη βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Πνεύματος στο Πρόχωμα Θεσσαλονίκης, ο οποίος ανεγέρθηκε με δωρεά από τον Ιβάν Σαββίδη για να τιμήσει τη μνήμη του πατέρα και της μητέρας του και είναι πιστό αντίγραφο του ναού που υπάρχει στο χωριό του, τη Σάντα Γεωργίας, με τη διαφορά ότι στη Σάντα οι τρούλοι είναι από λαμαρίνα ενώ στο Πρόχωμα είναι χρυσοί.

Σε κάθε περίπτωση, ο Σαββίδης κατάλαβε το λάθος του και, με το που έληξε το αυτόφωρο, ζήτησε συγνώμη. Όπως θα έλεγε κι ο πρωθυπουργός,

Ο Ιβάν Σαββίδης συνόδευσε τη συγνώμη του με την επεξήγηση ότι στόχος του «ντου» ήταν να προστατέψει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ από «προβοκάτσιες - συμπλοκές - ανθρώπινα θύματα». Να τους προστατέψει σε ένα γήπεδο που είχε μόνο Παοκτζήδες, οι οποίοι μάλιστα είχαν υποδειγματική συμπεριφορά και οι μόνοι που παρεκτράπηκαν ήταν ο Σαββίδης και ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Λούμπος Μίχελ.

Συνεπώς,

Σε άλλα μέτωπα της κόντρας μεταξύ στελεχών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έχει ξεσπάσει εσχάτως και θα εντείνεται –εφόσον καθένας πρέπει να ικανοποιήσει το κοινό στο οποίο απευθύνεται όσο θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να συνεχίσει κεντροαριστερά–, ο Κουβέλης άδειασε τον Καμμένο κάνοντας λόγο για «υπερτροφικές» δηλώσεις περί ομηρίας των δύο στρατιωτικών από την Τουρκία και η συνέχεια δόθηκε μεταξύ του Δημήτρη Καμμένου και της Αννέτας Καββαδία, με αφορμή την παρουσία της δεύτερης στο συνέδριο του φιλοκουρδικού κόμματος.

Ο Δ. Καμμένος, με τον γνωστό ήπιο λόγο του, αναρωτήθηκε «εγώ δηλαδή τώρα να πω ότι είναι ατροφικός ο εγκέφαλος της κ. Καββαδία ή ο εγκέφαλος του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ που στέλνει βουλευτές στο κουρδικό κόμμα;»

Η Αν. Καββαδία με την απάντησή της δεν άφησε περιθώρια παρερμηνειών, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνά με ακροδεξιούς και ρατσιστές:

Το τι πρέπει να γίνει είναι σαφές:

Σε άλλα νέα, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η μάχη των πλειστηριασμών.

Πρόκειται για μία μάχη που ηρωοποιεί πλέον και παλιούς, μεγάλους αγωνιστές.

Κατά τα άλλα, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος αθωώθηκε από δικαστήριο του Αιγίου για παλαιότερες δηλώσεις του εναντίον των ομοφυλόφιλων.

Σαφώς και είναι αθώος ο άνθρωπος αυτός του Θεού, σιγά τι είπε άλλωστε. Να άλλο ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα των δηλώσεών του, για τις οποίες κάποιοι, προφανώς περίεργοι, θεώρησαν ότι έπρεπε να δικαστεί βάσει του αντιρατσιστικού νόμου: «Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελλοκομεία! […] Μη διστάζετε, λοιπόν! Όταν και όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μην τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι!».

Όπως φαίνεται, το σημείο-κλειδί που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της αθώωσής του ήταν η μεταμέλεια που επέδειξε στο δικαστήριο.

Συνεπώς, σε γενικές γραμμές αυτό που έγινε είναι το εξής: