#Κόκκινη κάρτα - Free Sunday
#Κόκκινη κάρτα

#Κόκκινη κάρτα

H εβδομάδα που μας πέρασε ξεκίνησε δυναμικά, με ένα μεγάλο σοκ για την Ελλάδα


Η κατάσταση γρήγορα πήρε διαστάσεις πανευρωπαϊκού σοκ


Οι πιθανότητες κατάρρευσης, δε, μίας συγκεκριμένης τράπεζας πανηγυρίστηκαν δεόντως στην Ελλάδα.


Μέχρι και θέμα στο site του BBC έγιναν τα σχόλια των Ελλήνων τουϊτεράδων για την Deutsche Bank, τα οποία ξεπέρασαν τα 25.000. Πρόκειται για τον ορισμό του γερμανικού όρου schadenfreude, που αφορά στο συναίσθημα χαράς που νιώθει κανείς με την αποτυχία ή τη δυστυχία του άλλου. Μια λογική εξέλιξη, να χαιρόμαστε με τη (σχετική) αποτυχία του άλλου -και δη εκείνου ο οποίος μας έχει υποδειχθεί ως ο κακός που ευθύνεται για τη δυστυχία μας- επειδή δεν έχουμε καμία δική μας επιτυχία για να χαρούμε.

Το πιθανότερο βέβαια είναι πως πάλι εμείς θα την πληρώσουμε


Η συνέχεια της εβδομάδας βέβαια χάλασε το ξεφάντωμα με την Deutsche Bank καθώς αποδείχτηκε πως πλέον οι Γερμανοί είναι φίλοι μας. Όχι απλά φίλοι μας, κάτι σαν μεγάλος αδελφός. Γι’ αυτό και τους αναθέσαμε την φύλαξη του Αιγαίου.


Ως γνωστόν μια φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις


Τα κόκκινα χαλιά πάνω σε παλέτες έχουν ήδη στρωθεί για την τελετή υποδοχής

Έτσι, για μία ακόμη φορά


Όπως επίσης για μία ακόμη φορά το ΌΧΙ γίνεται ΝΑΙ


Και για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η εξουσία αλλάζει τα κόμματα…


…και φυσικά τους ανθρώπους


Το σίγουρο είναι πως για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μοίρασε απλόχερα εθνική περηφάνεια. Τόση πολλή που πλέον δεν ξέρεις που να τη βάλεις.


Φυσικά το μεγάλο θέμα της εβδομάδας ήταν η συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία με τη Λευκορωσία.


Όχι. Περιέργως όλοι ασχολήθηκαν με μια τροπολογία του νομοσχεδίου που αφορούσε τις τηλεοπτικές άδειες.


Το σίγουρο είναι πως δύσκολα θα βρεθεί λογικός άνθρωπος που να διαφωνήσει με την περιγραφή που κάνει η κυβέρνηση στο πρόβλημα του τηλεοπτικού τοπίου, όπως επίσης και για την ανάγκη να μπουν κανόνες και να ελέγχεται διαρκώς κατά πόσον τηρούνται.

Εξίσου σίγουρα δεν υπάρχουν και πολλοί πρόθυμοι να… λυπηθούν τους καναλάρχες λόγω του καθεστώτος ασυδοσίας που υπάρχει, των διαπλεκομένων σχέσεων με την εκάστοτε εξουσία, του γεγονότος ότι υπερχρεωμένα κανάλια συνέχιζαν κανονικά τη λειτουργία τους επειδή προφανώς έφερναν με άλλο τρόπο κέρδη στους ιδιοκτήτες τους.

Η διαφωνία έγκειται στον τρόπο που επιλέγει η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το τηλεοπτικό τοπίο.


Η διαφωνία έγκειται στο γεγονός πως ο αρμόδιος υπουργός αποφασίζει μόνος του ότι τα ιδιωτικά κανάλια που «σηκώνει» η αγορά είναι τέσσερα. 

Και για να ισχυροποιήσει την απόφασή του ο υπουργός Επικρατείας επικαλείται μια κατά παραγγελία του ιδίου έρευνα του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, η οποία ακόμη δεν έχει δημοσιοποιηθεί στην ενημερωμένη κατά τα άλλα ιστοσελίδα του Ινστιτούτου και δεν ξέρουμε τους ερευνητές που τη διενέργησαν και τα στοιχεία στα οποία βάσισαν την έρευνά τους.


Το κυβερνητικό όραμα για το νέο τηλεοπτικό τοπίο είναι ξεκάθαρο


Μαγκιά, σίγουρα, όπως και το γεγονός πως τα τέσσερα ιδιωτικά κανάλια προβλέπεται βάσει του νόμου να λειτουργούν περίπου με τους μισούς εργαζόμενους απ’ ό,τι τα τέσσερα κρατικά.


Και καλά όλα αυτά, να τα δεχτούμε. Τον Άδωνι δεν τον σκέφτεται κανένας;


Σε άλλα νέα, την Παρασκευή ξεκίνησε η μεγάλη απόβαση των αγροτικών ταγμάτων εφόδου στην Αθήνα


Η διαμαρτυρία των ψύχραιμων αγροτών παρέμεινε σε κόσμια πλαίσια. Για τα δεδομένα του Τρωικού Πολέμου.