#Χρόνια πολλά - Free Sunday
#Χρόνια πολλά

#Χρόνια πολλά

Η συζήτηση για τη διαπλοκή και τη Δικαιοσύνη στη Βουλή είχε προαναγγελθεί ως ένα μεγάλο σόου, με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας σε πρωταγωνιστικό ρόλο, γι’ αυτό και, παρ’ ότι «προ ημερησίας» διατάξεως, ξεκίνησε βραδάκι, ώστε να πέσει και πάνω στην prime time τηλεοπτική ζώνη.

Σε πλήρη αντίθεση με ό,τι μας έχουν συνηθίσει οι πολιτικοί μας, βγήκαμε λίγο εκτός προγράμματος. 

1

Επίσης, συνεδριάζουμε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και όταν ψηφίζουμε μνημόνια ή δημοψηφίσματα, ή όταν έχουμε ΠτΒ τη Ζωή. 

Το πρώτο πρόβλημα του σόου ήταν πως παρ’ ότι στήθηκε για να ικανοποιήσει τηλεοπτικές ανάγκες, αγνόησε βασικούς τηλεοπτικούς κανόνες: η πρωτολογία του πρωθυπουργού ξεπέρασε τη μία ώρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε με το ίδιο νόμισμα και οι τηλεθεατές είχαν ήδη κουραστεί και αρχίσει το ζάπινγκ πριν καλά καλά «ανάψει» η βραδιά. Είναι σαφές πως οι παρουσιαστές δεν ανταποκρίθηκαν ούτε στο ελάχιστο στα καθήκοντά τους.
2

Και οι πρωταγωνιστές, όμως, δεν πήγαν πίσω.

3

Συνεπώς, όλοι εμείς που πληρώνουμε το εισιτήριο κλαίμε τα λεφτά μας.

4

Ονόματα μας υποσχέθηκαν, τις 13 νομοθετικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στα χρόνια των μνημονίων ακούσαμε.

5

Τελικά, από αλλού περιμέναμε τις διευθύνσεις και τα ονόματα και από αλλού μας ήρθαν.

6

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπήκε στο πετσί του ρόλου του ως ένας εκ των πρωταγωνιστών του σόου και είπε κάποιες ατάκες που έμειναν. 

7

Μάλλον όμως κάπου παρασύρθηκε και στο τέλος της ομιλίας του ζήτησε εκλογές. 

8

Όπα, σόρι, το συγκεκριμένο tweet του διευθυντή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είναι από τον Δεκέμβριο του 2014, ακολουθεί το σωστό για την απάντηση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

9

Από κει και πέρα, η συζήτηση είχε κάποιους παράπλευρους κερδισμένους,

10

κάποιους που ξεμπροστιάστηκαν χωρίς να το περιμένουν,

11

αλλά και κάποιους που έλαμψαν διά της απουσίας τους.

12

Ε, δεν ήθελε και πολύ ο Πρ. Παυλόπουλος, έπαθε Βαρουφάκη.

13

ΟΚ, να τον εξοντώσουμε, αρκεί να μην κάνουμε τα ίδια λάθη.

14

Το σίγουρο είναι πως πλέον ξεκαθάρισαν όλα.

15

Μετά από ένα μαραθώνιο ζέσταμα στη Βουλή, το σόου έφτασε στην αναμενόμενη κορύφωσή του, ήρθε η ώρα του Πάνου Καμμένου. Ο υπουργός Άμυνας αισθάνθηκε την ανάγκη να υπενθυμίσει ότι δεν κάνει βήμα πίσω στο θέμα Μουζάλα.

16

Ε, μα, κι αυτός ο Μητσοτάκης έκανε ολόκληρο θέμα ένα απλό

17

Στην υπόλοιπη ομιλία του, όπως και στις υπόλοιπες παρεμβάσεις του, ο υπουργός Άμυνας διατήρησε το γνωστό του επίπεδο και ύφος. Το σίγουρο είναι πως πέτυχε τη βασική του επιδίωξη, δηλαδή το απόλυτο μπάχαλο, φέρνοντας σε κατάσταση εκτός εαυτού τους «στόχους» του, με τον Ευ. Βενιζέλο να επιστρατεύει όλη του την αστική ευγένεια και ρητορική δεινότητα για να απαντήσει με περίτεχνα λεκτικά σχήματα.

18

M’ αυτά και μ’ αυτά, μπήκε και ο Απρίλης. Και πώς ξεκινάει ο Απρίλης; Με την Πρωταπριλιά. Χρόνια πολλά, λοιπόν, σε όλους τους εορτάζοντες!

19

Πρόκειται, άλλωστε, για μια μεγάλη μέρα, γεμάτη εκπλήξεις.

20

Μια μέρα φορτωμένη με χιλιάδες αναμνήσεις.

21 22

Και μην ξεχνάμε, 

23