#Μία σελίδα ανά 57,6 δευτερόλεπτα - Free Sunday
#Μία σελίδα ανά 57,6 δευτερόλεπτα

#Μία σελίδα ανά 57,6 δευτερόλεπτα

Αν δεχτούμε ότι οι βουλευτές είχαν στη διάθεσή τους πέντε ολόκληρα 24ωρα για να διαβάσουν το απαραίτητο για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης πολυνομοσχέδιο και να… αποφασίσουν αν θα το ψηφίσουν, ή τι θα υπερψηφίσουν και τι όχι, θα έπρεπε να διαβάζουν μία σελίδα ανά 57,6 δευτερόλεπτα επί 24ώρου βάσεως για να προλάβουν απλώς να το διαβάσουν ολόκληρο. 
Ή αλλιώς, 

1

Αναμφίβολα πρόκειται για τη μεγάλη δικαίωση του «δεν πρόλαβα να διαβάσω το μνημόνιο» Χρυσοχοΐδη, άσχετα αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που ήταν κυβέρνηση τώρα κατηγορούν την κυβέρνηση για τις πρακτικές που οι ίδιοι εισήγαγαν. Συνεπώς η λύση είναι απλή και δοκιμασμένη.

2

Επί δεύτερης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δε, το «ναι σε όλα» έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις σε κάθε ανάλογη ψηφοφορία μετρούσαν απώλειες. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όμως, τίποτα, μπετόν αρμέ.  

3

Δεν γίνεται να μην μελαγχολείς αναπολώντας τις ωραίες εποχές που χάσαμε

4

Ας είναι, θα το υποστούμε κι αυτό εν αναμονή της ανάπτυξης που είναι στον δρόμο κι έρχεται. 

5

Ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα που έχει προκύψει, πάντως, εμποδίζει την τήρηση κάποιων εκ των προεκλογικών υποσχέσεων της κυβέρνησης και ίσως καθυστερήσει λίγο την εκτόξευση της οικονομίας. 

6

Και για ποιο λόγο να σκιστούν, άλλωστε; Όπως μας ενημέρωσε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοπεφτάτου οι νέοι φόροι θα επιβαρύνουν μόνο μία μικρή μερίδα πολιτών.

7

Μια χαρά κοινωνικά δίκαιοι είναι οι νέοι φόροι και για του λόγου το αληθές οι πρώτοι που στοχοποιούνται από την κυβέρνηση είναι οι υπουργοί της. 

8

Οι αμέσως επόμενοι που μπήκαν στο στόχαστρο είναι μια γνωστή κατηγορία φοροκλεπτών, φοροφυγάδων.

9

Σε δεύτερη σκέψη πάντως, όλο αυτό το θέμα με τους νέους φόρους θα μπορούσε να γίνει πολύ πιο απλά.

10

Σε τρίτη σκέψη, οι πέντε σελίδες φαντάζουν πάρα πολλές.
Ας μην είμαστε και υπερβολικοί, πάντως, οι 7.500 σελίδες δεν περιλαμβάνουν μόνο νέους φόρους. 

11

Βέβαια όλα αυτά ήταν αναμενόμενα από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός πέρυσι τον Αύγουστο, μετά από 17 ώρες διαπραγμάτευσης, υπέγραψε για έσοδα 50 δισ. από αποκρατικοποιήσεις, με τη συμφωνία να επικυρώνεται από το φιλοευρωπαϊκό τόξο της αντιπολίτευσης. Άλλη είναι η «λεπτομέρεια» που κάνει τη διαφορά. 

12

Εκείνος που για κάποιον περίεργο λόγο την έχει γλιτώσει είναι ο αέρας, ο οποίος πλέον έχει δύο επιλογές: ή που θα ιδιωτικοποιηθεί ή που θα φορολογηθεί. Α, τελικά ο αέρας έχει και παρέα.

13

Συνεπώς, λύθηκε και η απορία

14

Σε κάθε περίπτωση, 

15

Μια προεκλογική ατάκα που δεν έτρεφε αυταπάτες, απλά μέσα στις βροντερές ιαχές του πλήθους δεν ακούστηκε το δεύτερο σκέλος της: «γιατί θα τα δώσουμε εμείς». 

16

Όλα ανάποδα γίνονται σε αυτή τη χώρα 

17

Η αλήθεια βέβαια είναι πως η Δεξιά που πλάκωσε τους διορισμούς προηγήθηκε των μνημονίων, τώρα και να θέλει δεν μπορεί. 
Μέσα στο όλο μπέρδεμα που έχει δημιουργηθεί έχουμε φτάσει στο σημείο οι απατημένοι πρώην του ΣΥΡΙΖΑ να αναπολούν τον Σαμαρά.

18
19

Το συμπέρασμα, εύλογο

20

Σε άλλα νέα, αυτή την εβδομάδα ακούσαμε ωραία ανέκδοτα και ευθυμήσαμε, 

21

Κάποιοι άλλοι πάλι δεν είχαν έμπνευση…

22

...οπότε πήγαν στα σίγουρα

23