#Τουρκοκρατία για τους μενουμευρωπαίους - Free Sunday
#Τουρκοκρατία για τους μενουμευρωπαίους

#Τουρκοκρατία για τους μενουμευρωπαίους

Μια νέα εποχή ξεκινάει μετά το τελευταίο Eurogroup για την Ελλάδα, όπως μας ενημέρωσε αρμοδίως ο πρωθυπουργός. 

1

Μια εκτίμηση της κατάστασης που έτυχε καθολικής αποδοχής 

2

Ο Γιάνης πάντα καλά και πιασάρικα τα έλεγε, στην εφαρμογή αποδείχτηκε πως έπασχε κάπως. Κάτι που αποτελεί γενικό πρόβλημα των πολιτικών μας, γι’ αυτό και μονίμως κερδίζουν την παρτίδα αυτοί που δεν χρειάζεται να λένε πολλά για να δημιουργούν εντυπώσεις, καθώς εφόσον χρειαστεί έχουν τους άσους στο μανίκι τους. 

3

Τι να κάνουμε, ό,τι έγινε έγινε, ας εστιάσουμε στα θετικά. 

4

Και, εδώ που τα λέμε, τι είναι ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων διάρκειας 99 χρόνων; Έχουμε περάσει και χειρότερα, όπως μας υπενθύμισε αυτό το «φύσει πολιτικόν ζώον», κατά Αριστοτέλη, η Άννα η Βαγενά η συντρόφισσα η βουλευτίνα. 

5

Και μιας που πιάσαμε τον Αριστοτέλη, ανακαλύφθηκε, λέει, ο τάφος του. 

6

Σύμφωνα με επεξηγηματική δήλωση της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, η δήλωσή της απευθυνόταν σε ευφυείς ανθρώπους με χιούμορ. Μια προφανώς περιττή επεξήγηση. Είναι σαφές πως δεν μπορεί να σταθεί ο οποιοσδήποτε παραλληλισμός μεταξύ των δύο εποχών. 

7

Εκείνο που πρέπει να αποσαφηνιστεί πλέον είναι το τι γινόταν επί τουρκοκρατίας με το ΕΚΑΣ. Η κυβέρνηση νομοθέτησε την περικοπή του και μάλιστα αναδρομικά, δηλαδή οι χαμηλοσυνταξιούχοι που τα βγάζουν-δεν τα βγάζουν πέρα θα πρέπει να επιστρέψουν και λεφτά, την ώρα που αυτό ψηφιζόταν ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι δεν θα εισπραχθεί αναδρομικά, στη συνέχεια οι δανειστές αποφάσισαν να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους στους χαμηλοσυνταξιούχους και να μην δώσουν στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να βρει ισοδύναμα για τη μη αναδρομική είσπραξη του ΕΚΑΣ. Συνεπώς υπάρχει μόνο μία λύση. 

8

Απ’ ό,τι φαίνεται πάντως, η βασική στόχευση της κυβέρνησης όλων των Ελλήνων δεν είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Αυτοί που θα νιώσουν σαράουντιντ είναι οι μενουμευρωπαίοι, όπως μας ενημέρωσε ο παίκτης που ήρθε από τον πάγκο για να μπει στη θέση της παραιτηθείσας Κατριβάνου και να αλλάξει τις ισορροπίες. Όπως είχε γίνει και στην προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όταν είχε έρθει και πάλι ως αναπληρωματικός για να κάνει θεαματική πρεμιέρα με «ναι σε όλα». 

9

Σύμφωνα λοιπόν με άρθρο στην Αυγή του άρτι αφιχθέντος βουλευτή, 

10

Συνεπώς, 

11

Πάρτε την

12
13

Ήταν τόσο βαρύ το χτύπημα στους μενουμευρωπαίους και τέτοια η ένταση του πανηγυρισμού που μέχρι και μπλουζάκια βγάλαμε 

14

Όχι, παίζουμε

15

Τι να κάνουν και οι μενουμευρωπαίοι, αναζητούν τρόπους αντίδρασης

16

Δύσκολα πάντως μπορεί να αντιδράσει κανείς σε τέτοιου επιπέδου σχέδια, για τα οποία είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως έχει βάλει το χεράκι του ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού Καρανίκας.
17

Η επιρροή Καρανίκα είναι πλέον εμφανής σε όλο το κυβερνητικό έργο

18

Ο μόνος που στέκεται στο ύψος του είναι ο Καμμένος, που παραμένει ο Καμμένος που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε

19
20

Σε άλλα νέα, η αντιπολίτευση ανέδειξε την εβδομάδα που πέρασε και το θέμα των εξετάσεων που θα δοθούν από 2.500 δημόσιους υπαλλήλους για τους οποίους υπάρχουν υποψίες πως έχουν πλαστά πτυχία, προκειμένου αυτά να «νομιμοποιηθούν».
Στην πραγματικότητα το θέμα έχει ως εξής

21

Τα συγκεκριμένα πτυχία θεωρούνται πλαστά από νομικής άποψης, όχι επειδή έγινε πλαστογραφία αλλά επειδή συγκεκριμένα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ανά την χώρα, τα οποία προφανώς έδιναν και κανονικά πτυχία, έδιναν και πτυχία με βαθμούς αριστείας σε ανθρώπους που πλήρωναν για να τα αποκτήσουν. Πρόκειται δηλαδή για πτυχία που δόθηκαν παράτυπα. 2.500 από τους αποφοίτους αυτών των εκπαιδευτηρίων, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής, διορίστηκαν στο Δημόσιο και προφανώς δεν υπάρχει ασφαλής μέθοδος για να διαχωρίσεις πόσοι εξ αυτών έχουν κανονικά και πόσοι παράτυπα πτυχία. Και δεν υπάρχει από τη στιγμή που η Δικαιοσύνη δεν έχει κάνει τη δουλειά της, εφόσον το σχετικό σκάνδαλο έσκασε το 2007 και έκτοτε δεν έχει γίνει τίποτα για την πλήρη εξιχνίασή του, ενώ η διευθέτηση που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω εξετάσεων για την επάρκεια των υπόπτων βασίζεται σε νόμο της ΝΔ από το 2007. 

22

Μόλις με το καλό βρούμε τρόπο να το λύσουμε μπορούμε να προχωρήσουμε και στην επόμενη πίστα

23