#Σε δουλειά να βρισκόμαστε - Free Sunday
#Σε δουλειά να βρισκόμαστε

#Σε δουλειά να βρισκόμαστε

Το ΠΑΣΟΚ έφερε τα μνημόνια, η ΝΔ είχε το καταπληκτικό αντιμνημονιακό σχέδιο, η ΝΔ έγινε κυβέρνηση και έφερε το δικό της, καλύτερο μνημόνιο, στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ακόμη καταπληκτικότερο αντιμνημονιακό σχέδιο, έγινε κυβέρνηση και έφερε το καλυτερότερο μνημόνιο και η ζωή συνεχίζεται κάπως έτσι:

1

Το βασικό σύνθημα της αντικυβερνητικής διαδήλωσης της 15ης Ιουνίου είναι το «παραιτηθείτε» και σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη βρίσκεται στα όρια της συνταγματικής ανοχής. Υπό άλλες συνθήκες θα συμφωνούσαμε. Όχι όμως όταν κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι όταν κυβέρνηση είναι και οι ΑΝΕΛ. 

2

Φυσικά, εφόσον οι ρόλοι εναλλάσσονται, αντίστροφη οπτική υπάρχει και για τους διοργανωτές της αντικυβερνητικής συγκέντρωσης και τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησαν στο παρελθόν. 

3

Σε κάθε περίπτωση, 

4

Όπως καλά έκαναν και διαδήλωναν και οι προηγούμενοι. Ακηδεμόνευτα πάντα. 

5

Από την άλλη πλευρά, ότι υπάρχει μια κυβερνητική νευρικότητα εν όψει της συγκέντρωσης, υπάρχει. Και ο λόγος αποτυπώνεται στην παραπάνω φωτογραφία. Ο ΣΥΡΙΖΑ γιγαντώθηκε πολιτικά όταν διέβλεψε έγκαιρα που οδηγείται η κατάσταση και μπήκε μπροστά στο κίνημα των αγανακτισμένων. Αν η συγκέντρωση της ερχόμενης Τετάρτης εξελιχθεί σε κάτι που ξεπερνάει τα κόμματα τα οποία, λίγο πολύ, τη διοργανώνουν, θα πρόκειται για ένα ισχυρό πλήγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον τρόπο που αυτοπροσδιορίζεται.  
Γι’ αυτό και μπήκαν στη μάχη τα μεγάλα όπλα. 

6

Πλέον είναι ξεκάθαρο

7

Καμιά φορά βέβαια οι χειροβομβίδες σου σκάνε στα χέρια

8

Ορίστε, πείστηκε και ο πλέον δύσπιστος

9

Συνεπώς, ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ

10

Kι επειδή κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση, στην κυβέρνηση προσέχουν για να έχουν

11

Η νέα δεξαμενή ψηφοφόρων είναι έτοιμη

12

Έτσι, επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά ποιος είναι 

13

Αντιθέτως, κάποιος άλλος παρά την εμπειρία του δεν τα έχει μάθει ακόμα καλά τα μυστικά της μπάλας. 

14

Σε άλλα νέα, κατά την περίοδο του Ραμαζανιού στην Αγια Σοφια διαβάζεται καθημερινά το Κοράνι σε τηλεοπτική μετάδοση. Αλυτρωτικές καμπάνες και εθνικοπατριωτικός συναγερμός σήμαναν στο άκουσμα της είδησης, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση κατηγορώντας την Τουρκία ότι δεν έχει φτάσει ακόμα στον 21ο αιώνα. 

15

H ψύχραιμη αντιμετώπιση του γεγονότος είναι προφανώς του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Νίκου Ξυδάκη, πως «Δεν είναι τίποτα τραγικό, δεν είναι έλλειψη σεβασμού να διαβαστεί ένα θρησκευτικό κείμενο… Έλλειψη σεβασμού θα ήταν να γίνουν απρέπειες…»
Το σίγουρο είναι πως δεν είναι  καιρός για ψύχραιμες απόψεις, η κατάσταση εξελίχτηκε κάπως έτσι

16

Προφανώς είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα το να διαβαστεί το Κοράνι μέσα στην Αγια Σοφια, που λειτουργεί ως μουσείο και έχει χαρακτηριστεί παγκόσμιο σύμβολο πολιτιστικής (και όχι χριστιανικής) κληρονομίας, και το να ξαναμετατρέψει την Αγια Σοφια σε τζαμί ο Ερντογάν, όπως ήταν επί 500 χρόνια, από την Άλωση της Πόλης μέχρι να την μετατρέψει σε μουσείο ο Κεμάλ το 1934, στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού και όσο το δυνατόν «δυτικοποίησης» της Τουρκίας. Η δεύτερη περίπτωση συνεπάγεται ένα τεράστιο ρήγμα μεταξύ Δύσης και Τουρκίας. 
Όπως και να έχει, το παρελθόν είναι παρελθόν, το σημαντικό είναι εμείς που τα ζήσαμε να τα θυμόμαστε και να μεταλαμπαδεύουμε τις ιστορικές μας μνήμες στους νεότερους. 

17

Η άλλη σημαντική είδηση των ημερών που αφορά τους νέους είναι η εξής

18

Συνεπώς οι μαθητές της Β’ Λυκείου θα συνεχίσουν να διδάσκονται για τις ειδικές περιπτώσεις στις οποίες παρακάμπτονται οι νόμοι της φυσικής και τις οποίες δεν θα μπορούσαν να μάθουν πουθενά αλλού. 

19