#Στην Πάρο αδέλφια μου, στην Πάρο - Free Sunday
#Στην Πάρο αδέλφια μου, στην Πάρο

#Στην Πάρο αδέλφια μου, στην Πάρο

Σύμφωνα με τροπολογία που πέρασε μεσοβδόμαδα από τη Βουλή, καταργείται το όριο δαπανών για τους συνοδούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και των υπουργών Οικονομικών, Εξωτερικών και Άμυνας. Συνεπώς, όλοι μαζί στα πεντάστερα.


Η αντιπολίτευση δεν άργησε να κάνει τη σύνδεση της «επείγουσας» τροπολογίας με το επικείμενο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Πάρο, για τα εγκαίνια του αεροδρομίου. 

Και αναμενόμενα το twitter το διασκέδασε



Μετά την κατακραυγή στα social media η κυβέρνηση έδωσε οργισμένη απάντηση στους προπαγαΝΔιστές, ξεκαθαρίζοντας πως το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Πάρο θα γίνει αυθημερόν, με ολιγομελή συνοδεία και με τα έξοδα χορηγούμενα. 


Δεδομένης της γνωστής, μακράς σχέσης πάθους (και) της κυβέρνησης με την αλήθεια, μια προσέγγιση για το τι ακριβώς συνέβη με το ταξίδι στην Πάρο, που συνέπιπτε και με τα γενέθλια του πρωθυπουργού, θα μπορούσε να είναι η εξής


Στην πραγματικότητα μικρή σημασία έχει το αν είχε προγραμματιστεί τελικά το τριήμερο στην Πάρο ή όχι. Είναι το δέντρο μπροστά από το δάσος της τροπολογίας για την κατάργηση του ορίου δαπανών για τους συνοδούς του ΠτΔ, του πρωθυπουργού και των υπουργών Οικονομικών, Εξωτερικών και Άμυνας. 
Ένα δάσος που θεριεύει αν αναλογιστούμε από πού ξεκινήσαμε και ποιες ειδήσεις προβάλλονταν πριν από 1,5 χρόνο


Επιπλέον, μέσα στο δάσος έχει κρυφτεί και άλλο ένα δέντρο. 



Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο αναφορικά με την τροπολογία ήταν το τάιμινγκ. 


Και μιας και αναφερθήκαμε σε σημαντικά ζητήματα όπως είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός του πρωθυπουργικού γραφείου, στην εκδήλωση όπου μας παρουσίασε ο πρωθυπουργός τα σχέδιά του για τη συνταγματική αναθεώρηση, πήραμε και μια ιδέα από τα καθήκοντα ενός συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού. 


Στη συνέχεια μάθαμε πως η συνταγματική αναθεώρηση θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα διενέργειας δημοψηφίσματος εφόσον συγκεντρωθούν 500.000 υπογραφές για εθνικά θέματα και 1.000.000 υπογραφών εφόσον πρόκειται για ψηφισμένο νομοσχέδιο ή νόμο που προτείνουν οι πολίτες. 
Σίγουρα υπάρχουν κάποια θεματάκια στα οποία πρέπει να βρεθεί λύση πριν προχωρήσουμε στην εποχή των δημοψηφισμάτων επί παντός επιστητού. 


Σε κάθε περίπτωση τα όποια τεχνικά και διαδικαστικά προβλήματα πρέπει να ξεπεραστούν και η εποχή των δημοψηφισμάτων πρέπει να ξεκινήσει, θα λύσει πολλά προβλήματα.


Σίγουρα, θα τύχει και ευρείας αποδοχής από τη Βουλή των Εφήβων. 

Αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Σκεφτείτε απλώς τις προοπτικές που ανοίγονται. Να, για παράδειγμα, πόσο δύσκολο είναι να μαζευτούν 1 εκατομμύριο υπογραφές να κάνουμε ένα δημοψήφισμα για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ; Πόσο δύσκολο είναι να οργανωθούν ακροδεξιάς λογικής δημοψηφίσματα για το προσφυγικό και πόσο βέβαιοι είμαστε για το αποτέλεσμά τους; Πόσο δύσκολο είναι να οργανωθούν δημοψηφίσματα εναντίον των δικαιωμάτων της οποιασδήποτε μειοψηφίας τα χούγια της οποίας δεν πολυαρέσουν στην πλειοψηφία; Και πόσο βέβαιοι είμαστε ότι το αποτέλεσμά τους θα είναι… δημοκρατικό; Πόσο δύσκολο είναι να οργανωθεί κάποιο δημοψήφισμα για εθνικό θέμα, για το οποίο η κυρίαρχη κουλτούρα να έρχεται σε αντίθεση με τον απαραίτητο για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων κυνισμό και ρεαλισμό της εξωτερικής πολιτικής και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος να δεσμεύσει σε ένα αδιέξοδο τις ελληνικές κυβερνήσεις; 

Βέβαια, όλα τα παραπάνω μικρή σημασία έχουν μπροστά στον πραγματικό στόχο της συνταγματικής αναθεώρησης, της νέας μεταπολίτευσης και της προοπτικής της νέας Ελλάδας. 


Μπα, που να ασχολούμαστε με τα προβλήματα, δεν θέλει και πολύ να ξεφύγει η κατάσταση. Να, χαρακτηριστικό παράδειγμα η συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων. Άναψε η συζήτηση και η αντιπαράθεση, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία επιτέθηκε στον βουλευτή της ΝΔ - στενό συνεργάτη και υπουργό Επικρατείας του Αντώνη Σαμαρά- Δημήτρη Σταμάτη και τσούουπ, έγινε το «κακό»


Το τι ακριβώς έγινε είναι ξεκάθαρο


Και έγινε τη στιγμή που  


Κάτι που προφανώς και δεν αποτελεί δικαιολογία, μάλλον το αντίθετο. Όταν βγαίνει κάποιος εκτός εαυτού ξεχνάει την πολιτική ορθότητα και τις αναστολές και, στην προσπάθειά του να απαντήσει σε αυτόν που του επιτίθεται, του ξεφεύγει η μεγάλη αλήθεια. 


Σε γενικές γραμμές ήταν μια εβδομάδα που φορέθηκε πολύ το «νέο».


Μια ανακολουθία που προκύπτει από τη νέα μεταπολίτευση που οραματίζεται και προγραμματίζει ο πρωθυπουργός είναι πως η παλιά μεταπολίτευση είναι αυτή την οποία κατηγορεί για όλα τα δεινά που μας έχουν βρει. 

Πόσω μάλλον όταν η εμπειρία διδάσκει πως 


Η εξέλιξη της κατάστασης λοιπόν είναι νομοτελειακή

Κι επειδή το καλό χιούμορ σπανίζει στις επίσημες τοποθετήσεις των κομμάτων, ας καταγράψουμε μία από τις εξαιρέσεις


Σε άλλα νέα, μετά από 1,5 χρόνο στην εξουσία η διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας του ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς δεν έχει θεραπευτεί ακόμα, όπως διαπιστώσαμε με αφορμή την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη, η οποία, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «μας βρίσκει αντίθετους».


Το ερώτημα ματαξαναεπανήλθε 


Τουλάχιστον τρεις 


Και μάλιστα αφού έχουν αφαιρεθεί και 2-3 προσωπικότητες ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία, ο δραχμοΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάνη ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠτΒ Ζωή. 

Τι να κάνουμε κι εμείς, η κατάσταση έχει εξελιχθεί «το πραξικόπημά σου, η ζωή μου», ας την εκμεταλλευτούμε