#Αυτοκτονία χαρακτήρα - Free Sunday
#Αυτοκτονία χαρακτήρα

#Αυτοκτονία χαρακτήρα

Την εβδομάδα που μας πέρασε έγιναν σχεδόν τα πάντα. 

Θα μπορούσε να πει κανείς πως, εντάξει, και πολλές είναι δύο μέρες για τα παραπάνω θέματα, εδώ ολόκληρη επιχείρηση κάρακτερ ασασινέισο εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και δεν κράτησε παραπάνω από τρεις μέρες, πάρα τις συγκινητικές προσπάθειες του θύματος να ανατροφοδοτεί το θέμα. 


Όχι, μόνο ένας τρελός θα μπορούσε να αμφιβάλει. Η προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα είναι ξεκάθαρη. Αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον έχουμε να κάνουμε με αυτοκτονία χαρακτήρα. Βέβαια το πραγματικά ανησυχητικό της υπόθεσης είναι άλλο. 


Μπορεί να προξενεί τρόμο, σίγουρα όμως δεν προξενεί έκπληξη. Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής έχουν «μπετοναριστεί» σε ένα νούμερο άνω των 550.000 ανθρώπων, ενώ περισσότεροι από 15.000 συμπολίτες μας έχουν αποστείλει αιτήματα συμψηφισμού στην Εφορία των χρεών τους με τα λεφτά που τους αναλογούν από τα 600 δισ. του Αρτέμη Σώρρα. 


Πάντως, σε κάποιο βαθμό είναι δικαιολογημένοι οι υποστηρικτές του Πολάκη. Σε αντίθεση με άλλους ο άνθρωπος προτείνει συγκεκριμένες –και κοστολογημένες- λύσεις. Να, εδώ, με ένα post στο FB λύνει τον γόρδιο δεσμό των παλιών και νέων καναλαρχών. Υποδεικνύει στον Κοντομηνά, αφού πρώτα τον ψέγει για την τακτική που ακολούθησε στη δημοπρασία ο εκπρόσωπός του, να πουλήσει τον (κερδοφόρο και πρώτο σε τηλεθέαση) Alpha σε έναν από τους νέους καναλάρχες που δεν έχουν κανάλι, ακολουθώντας το παράδειγμα του (χρεοκοπημένου) Μαρινόπουλου, σε μια λύση που βολεύει άπαντες. Δηλαδή την κυβέρνηση και τον έναν νέο καναλάρχη. 



Αν συνδυάσουμε το post του αναπληρωτή υπουργού και με την διαδικασία ελέγχου των πόθεν έσχες των τεσσάρων καναλαρχών, είναι εύκολο να υποθέσουμε ποιον νέο καναλάρχη έχει στο μυαλό του ο κ. Πολάκης.

Όπως είχε προαναγγελθεί ο έλεγχος των πόθεν έσχες των τεσσάρων καναλαρχών θα ήταν εξονυχιστικός. 


Κατόπιν αιτήματός τους, τα πόθεν έσχες των τεσσάρων καναλαρχών παραχωρήθηκαν για ένα μισάωρο και στους υπόλοιπους που συμμετείχαν στη διαδικασία. Ο έλεγχος του μισάωρου στάθηκε αρκετός για να αποδείξει πόσο αυστηρός ήταν ο κανονικός έλεγχος. 


Το παραπάνω δεν ήταν καν το βασικό πρόβλημα του πόθεν έσχες του εν αναμονή καναλάρχη Καλογρίτσα βάσει των ρεπορτάζ του Alpha και του Star, καθώς υπήρχαν ενδοοικογενειακές αγοραπωλησίες μετοχών χωρίς καταθετήρια σε τράπεζες, ενώ ακόμη και αυτές οι αγοραπωλησίες μετοχών δεν καλύπτουν παρά το μισό της πρώτης δόσης που πρέπει να καταβληθεί για την άδεια. Σε κάθε περίπτωση όμως, το δανεικό βοσκοτόπι στην Ιθάκη που μπήκε ως εγγύηση δίνει τον καλύτερο τίτλο…


…και γενικά τις καλύτερες ατάκες


Το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα


Για να τα λέμε όλα πάντως, στην εποχή που ζούμε και με την ανάγκη για επενδύσεις να γίνεται ολοένα και επιτακτικότερη καλό είναι να στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, όπως κι αν προκύπτει. 


Δυστυχώς, όμως για την υγιή επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, τα προβλήματα μπορεί να σου προκύψουν από εκεί που δεν τα περιμένεις. 


Η ιστορία πάει κάπως έτσι. Η Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε να μην αποδεχτεί τέσσερα από τα προτεινόμενα πρόσωπα για τη νέα διοίκηση της Attica Bank, τα οποία πρότεινε το ΤΣΜΕΔΕ, που είναι ο βασικός μέτοχος της τράπεζας, σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, τον έναν λόγω ασυμβίβαστου, τον άλλον επειδή δεν πληρούσε τις τυπικές προϋποθέσεις, ενώ η τρίτη συνδεόταν με μεγάλο «κόκκινο» δάνειο και ο τέταρτος δεν κρίθηκε κατάλληλος λόγω των πεπραγμένων του στην προηγούμενη θητεία του στο Δ.Σ. της τράπεζας. Επιπλέον, απαγόρευσε και την έγκριση νέων δανείων από την τράπεζα, η οποία έχει μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο 57%, έναντι 45% των συστημικών τραπεζών. 

Η είδηση είχε διαρρεύσει νωρίτερα, εφόσον είχε ενημερωθεί το ΤΣΜΕΔΕ. Η κυβερνητική αντίδραση θα μπορούσε να περιγραφεί κάπως έτσι


Το επόμενο κεφάλαιο μιας παράλληλης ιστορίας ήταν πως, πριν ανακοινωθεί και επισήμως η απόφαση της ΤτΕ, υπήρξε έφοδος του εισαγγελέα διαφθοράς στην εταιρία της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, σε μια έρευνα που αφορά διαφημιστική δαπάνη του ΚΕΕΛΠΝΟ και τη διαχείρισή της από την πλευρά της εταιρίας της συζύγου του Γ. Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου, η οποία ενεργούσε για λογαριασμό πελάτη της. 

Ακολούθως ανακοινώθηκε και η επίσημη απόφαση της ΤτΕ για μη αποδοχή των προτεινόμενων από το ΤΣΜΕΔΕ προσώπων για τη διοίκηση της Attica Bank. Έτσι, δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η απόφαση ήταν ουσιαστικά η αντίδραση του διοικητή της ΤτΕ στην έφοδο του εισαγγελέα διαφθοράς στην εταιρία της γυναίκας του. 

Είναι προφανές πως η Δικαιοσύνη οφείλει να διερευνήσει την υπόθεση από τη στιγμή που έχουν προκύψει στοιχεία. Εκείνο που προβληματίζει είναι το τάιμινγκ και η «σκηνοθεσία».


Άτιμη κενωνία που άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους ρίχνεις στα τάρταρα. 


Σε άλλα νέα, η μεγάλη είδηση της εβδομάδας ήταν πως μετά τα ιδιωτικά βοθροκάναλα της διαπλοκής έχουμε επισήμως και τα δημόσια τσοντοκάναλα. Σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ για το πόθεν έσχες, η κάμερα εστίασε στην οθόνη του υπολογιστή ενός συντάκτη, ο οποίος ξεκίνησε να πληκτρολογεί το pothen.gr και η πρώτη «πρόταση» του browser του, η οποία προκύπτει από το ιστορικό αναζήτησης, ήταν το γνωστό σάιτ πορνογραφικού περιεχομένου pornhub. 


Το τρομερό είναι ότι η δεύτερη πρόταση της αυτόματης αναζήτησης ήταν το pospert.gr. Τσόντες και συνδικαλισμός, δηλαδή. 


Ας εμπιστευτούμε τους ειδικούς για να μάθουμε πώς μπορεί να έγινε ένα τόσο χοντρό λάθος. 


Πάντως, για να τα λέμε όλα, στο ιστορικό του υπολογιστή ενός δημοσιογράφου μπορείς όντως να βρεις κάθε πιθανή και απίθανη αναζήτηση. 


Όπως και να έχει, το κακό έγινε και δημιούργησε απορίες και διαπιστώσεις 

Να μια απορία


Να και μια διαπίστωση


Να και μια άλλη διαπίστωση


Να και μια τρίτη


Σε κάθε περίπτωση, το συμπέρασμα είναι ένα