#Άλλο Μιμή, άλλο Τζολί - Free Sunday
#Άλλο Μιμή, άλλο Τζολί

#Άλλο Μιμή, άλλο Τζολί

Η μεγάλη είδηση της εβδομάδας ήταν αναμφίβολα ο χωρισμός της Αντζελίνα Τζολί με τον Μπραντ Πιτ.


Μια είδηση που είχε έντονη ελληνική χροιά


Και απέκτησε ακόμη εντονότερη όταν συνδυάστηκαν οι τρομερές δυνατότητες των social media να εξαπλώνουν φήμες και η αδυναμία του google translate να αντιληφθεί την ειρωνεία κατά τη μετάφραση από τα ελληνικά στα αγγλικά. 
Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στο εξής:

3

Σε ελεύθερη μετάφραση, 


Μετά από αυτό όλα τα κομμάτια του παζλ άρχισαν να μπαίνουν στη θέση τους


Καθόλου τυχαίο, απολύτως αναμενόμενο


Πλέον υπάρχουν και κάποια προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν, όπως για παράδειγμα ότι στο ξεκίνημά τους οι νέοι έρωτες σε αποσυντονίζουν


Σε κάθε περίπτωση, το συμπέρασμα είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το ίνδαλμά του, τον Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς πλέον υπάρχει τεράστια διαφορά κλάσης.  


Εμ, άλλο να κατεβάζεις από το αεροπλάνο τη Μιμή και άλλο την Τζολί. 

Και για να μην ξεχνιόμαστε, όλα ξεκίνησαν κάπως έτσι…

9

συνεχίστηκαν κάπως έτσι…

10

Και μπορεί να τελειώσουν κάπως έτσι


Κατά τα άλλα, η εβδομάδα κύλησε ομαλά και χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις, με μία ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη και ιεραρχών για τη νέα κατεύθυνση του μαθήματος των θρησκευτικών, το οποίο σταδιακά θα σταματήσει να έχει κατηχητικό χαρακτήρα και θα εξελιχθεί σε θρησκειολογία, με έμφαση στην ορθόδοξη πίστη. 


Σε μεγάλο βαθμό η κατάσταση περιγράφεται ως εξής


Το μόνιμο πρόβλημα με τον Φίλη είναι πως μπερδεύει σκοπίμως τα αυτονόητα με προσωπικές απόψεις που γνωρίζει ότι θα προκαλέσουν αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να χάνεται η μπάλα. Ξεκινήσαμε από τη συζήτηση για το πώς πρέπει να διδάσκεται το μάθημα των θρησκευτικών στο σχολείο και καταλήξαμε να ψάχνουμε να βρούμε τι έκαναν στην Κατοχή και στην Χούντα οι παπάδες και οι ανώτεροι και ανώτατοι κληρικοί, ενώ είναι προφανές πως, όπως συμβαίνει με όλες τις κατηγορίες ανθρώπων αναφορικά με τη στάση τους σε μία συγκεκριμένη περίοδο, μπορείς να βρεις παραδείγματα που δικαιώνουν είτε τη μία είτε την άλλη άποψη και άκρη να μην βγαίνει.

Επιστρέφοντας στο βασικό θέμα συζήτησης, σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τα προγράμματα του υπουργείου Παιδείας είναι απαράδεκτα και επικίνδυνα. 


Υπεύθυνοι για τη σχολική ύλη είναι το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, η εκλεγμένη κυβέρνηση και η Βουλή που καλείται να ψηφίσει τις αλλαγές που προωθούνται. Οι υπόλοιποι μπορούν να εκφράζουν τη συμφωνία ή τη διαφωνία τους και να καταθέτουν τις προτάσεις τους, μπορούν ακόμη και να προσβάλλουν νομικά τις αλλαγές εφόσον θεωρούν ότι συντρέχει λόγος, αλλά όχι να συναποφασίζουν ή, πολύ περισσότερο, να επιβάλλουν τα «θέλω» τους. 


Το σίγουρο είναι πως η αντικατάσταση του μαθήματος των θρησκευτικών από τη θρησκειολογία έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του, ενώ εξίσου σίγουρα γίνεται εις βάρος των παλαιότερων γενεών. 


Συνέπειες θα υπάρξουν και για τους νέους Έλληνες επιστήμονες


Η ολική καταστροφή μπορεί να έλθει από κάτι απλό, από εκεί που δεν το περιμένεις


Σε κάθε περίπτωση, οι γονείς που θέλουν να κατηχηθούν στην ορθόδοξη πίστη τα παιδιά τους έχουν επιλογές, μπορούν να τα στείλουν στο Κατηχητικό. 

Γενικά, επιλογές υπάρχουν


Επιλογές για κάθε γούστο


Εδώ βέβαια υπάρχει μια παρανόηση. Ο θεός, ναι, συγχωρεί, η Εκκλησία όχι. 

Σε άλλα νέα, η εβδομάδα είχε ανοίξει τρομερά εντυπωσιακά, με το περίφημο περούκα-gate, η ιστορία του οποίου αποτυπώνεται σε μία και μόνο φωτογραφία.