#Είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος αλλά δεν ξέρουμε τι γράφει - Free Sunday
#Είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος αλλά δεν ξέρουμε τι γράφει

#Είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος αλλά δεν ξέρουμε τι γράφει

Με το τέλος της ασυδοσίας για τους καναλάρχες να αποτελεί τον πυρήνα του κυβερνητικού αφηγήματος, ήρθε το ΣτΕ και έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά για την αδειοδότηση των καναλιών. Το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο. 


Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση επιχείρησε να κάνει κάτι σωστό, τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, με τρόπο όμως πρόχειρο και με βασικό στόχο την προς όφελός της αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων. Προσπάθησε να διορθώσει το λάθος με λάθος, το αντισυνταγματικό καθεστώς με αντισυνταγματικό νόμο και η κατάσταση της γύρισε μπούμερανγκ. 

Είναι ένα στοιχείο πάντως, το γεγονός ότι οι δικαστές του ΣτΕ φάνηκε να αντιδρούν στη συντονισμένη πίεση, πότε με το μαστίγιο και πότε με το καρότο, που δέχτηκαν από πλευράς κυβέρνησης. Και αυτό δεν είναι τυφλή Δικαιοσύνη αλλά πολιτική πράξη.


Σε κάθε περίπτωση, 


Μετά το αρχικό σοκ η κυβέρνηση βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση, σε μια αντίδραση που χαρακτηρίστηκε από ψυχραιμία και νηφαλιότητα. 



Τον τόνο είχε δώσει πρώτη με δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

5

Μετά και τη δήλωση Γεροβασίλη, πάντως, μπερδευτήκαμε λίγο όσον αφορά το τι ακριβώς είχε αποφασίσει το ΣτΕ


Στην πραγματικότητα, αυτό που έγινε ήταν πως 


Η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου ήταν ένα ποίημα, από την αρχή μέχρι το τέλος


Και πάλι καλά να λέμε που συγκρατήθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, δεν το είχε σε τίποτα να ανακοινώσει την κατάργηση του ΣτΕ.


Ναι, γιατί όχι;


Για να είμαστε δίκαιοι, πάντως, 


Η μεγάλη, εμπνευσμένη από τα καλύτερα του Νίκου Ξανθόπουλου και της Μάρθας Βούρτση, στιγμή του ποιήματος τόσο της Γεροβασίλη όσο και του Πολάκη ήταν η αναφορά στα 15.000 παιδάκια που δεν θα μπορέσουν να πάνε στον παιδικό σταθμό και των 4.000 νοσηλευτών που δεν θα προσληφθούν επειδή θα επιστραφεί η πρώτη δόση από τα 250 εκατ. στους καναλάρχες. 


Ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα, 


Ακόμα πιο ξεκάθαρα,


Μετά την απόφαση του ΣτΕ υπήρξε αντικυβερνητική πανστρατιά 


Επιβεβαιώνεται πλήρως πλέον πως


…με μια μικρή προσθήκη 


Το κυβερνητικό ποίημα, που συνοδεύτηκε από εξαγγελία νέας νομοθετικής ρύθμισης από πλευράς κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες, έφερε την οργισμένη αντίδραση ανθρώπων που κάτι παραπάνω ξέρουν επί του θέματος από τους κοινούς θνητούς.



Συνεπώς, υπάρχει ήδη το know how πάνω στο οποίο θα πατήσει η κυβέρνηση. 

Το βασικό συμπέρασμα από την υπόθεση λοιπόν είναι το εξής


Γενικά ήταν μία εβδομάδα στην οποία πηγαίναμε από παραλήρημα σε παραλήρημα, με την αρχή να κάνει το αντικομμουνιστικό του Άδωνι Γεωργιάδη σε ομιλία του στη Χίο. 

Όπως τόνισε στην ομιλία του: «[…] Πουθενά στον κόσμο η Αριστερά, η κομμουνιστική Αριστερά δεν μιλάμε για τη Σοσιαλδημοκρατία, δεν έχει ταιριάξει με τη Δημοκρατία. Η κομμουνιστική Αριστερά, και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διάπλαση του ΚΚΕ και αυτοί οι άνθρωποι είναι κομμουνιστές, όπου κυβέρνησε κυβέρνησε με ολοκληρωτισμό. […] Αν πας Ρουμανία, Βουλγαρία, Λετονία, Εσθονία, Τσεχία, Ουγγαρία και πεις είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα όμως μόνο αν είσαι αριστερός είσαι καλός. Ααα, ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά κτλ». 

Μια πρώτη σημείωση είναι πως σε Βουλγαρία, Λετονία, Τσεχία, Εσθονία, Λετονία, Ρουμανία υπάρχουν κανονικά και με τον νόμο κομμουνιστικά κόμματα. Άρα κάπως δύσκολο να σε βάζουν φυλακή αν δηλώσεις κομμουνιστής. Από εκεί και πέρα, ήταν σαφές –και στον ομιλούντα- ότι αυτό που θα έμενε από τη συγκεκριμένη ομιλία ήταν πως… στον υπόλοιπο κόσμο τους κομμουνιστές τους βάζουν φυλακή. 

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος χαρακτήρισε λάθος τη συγκεκριμένη δήλωση Γεωργιάδη και στη συνέχεια έγινε στόχος σοσιαλμιντιακής επίθεσης από… φανατικούς Αδωνικούς. Ιδού μια τραβηγμένη ερμηνεία του τι έγινε.


Τελικά ο συναγερμός έληξε με την παρακάτω στιχομυθία στο twitter. 

12441

Λήξις συναγερμού, λοιπόν. Δηλαδή κάτι μεταξύ αποδοχής της επίσημης αντίδρασης του κόμματος στα λεγόμενά του και επίδειξης ισχύος, εφόσον δίνεται το σύνθημα για λήξη της επίθεσης.