#Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα - Free Sunday
#Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα

#Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα

Έχοντας πάρει το μάθημά τους από την περσινή ελληνική εμπειρία οι Βρετανοί απέφυγαν την παγίδα στο δημοψήφισμά τους και ψήφισαν να φύγουν από την ΕΕ.

1
Οι κατέχοντες την τεχνογνωσία είχαν θέσει εγκαίρως τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, δείχνοντας τον δρόμο. 

3 2
Και αφού την έχουμε την τεχνογνωσία, γιατί να την κρατάμε για πάρτη μας; 

4
Είναι η ώρα να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους οι ειδικοί.

5
Πάντως αυτή τη φορά η μετατροπή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ έχει αυξημένο βαθμό δυσκολίας, εφόσον οι Βρετανοί δεν φάνηκαν καθόλου προνοητικοί. 

6
Ούτε προνοητικοί, ούτε και προετοιμασμένοι

7
Τι να κάνουμε, δεν μπορούμε να είμαστε όλοι το ίδιο ανεπτυγμένοι, είναι γνωστό άλλωστε το τι έκαναν οι βορειοευρωπαίοι όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες

8
Με όλη αυτή την έλλειψη προνοητικότητας και με την ανοργανωσιά  που παρατηρούμε στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν γίνεται να μην αγωνιούμε 

9
Μάλλον για το δεύτερο πάμε, απ’ ό,τι φαίνεται αυτοί οι Βρετανοί έχουν κάτι περίεργες αντιλήψεις για τις δημοκρατικές διαδικασίες –θέλουν να εφαρμόζονται αυτά που ψηφίζουν, αν είναι ποτέ δυνατόν. 

10
Από τη στιγμή που δεν ισχύει το ελληνικό πρότυπο κάτι πρέπει να γίνει για τον ελληνικό πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου. 

11
Πλέον, είναι ξεκάθαρο

12
Και μια που πιάσαμε τους μεγάλους ηγέτες και τις προβλέψεις τους, μην ξεχάσουμε να δώσουμε τα εύσημα στον σοφό Ντέιβιντ Κάμερον, που αποφάσισε ένα δημοψήφισμα για να εξυπηρετήσει εσωκομματικές σκοπιμότητες και κατέληξε η Ευρωπαϊκή Ένωση των 28 να γίνει Ε.Ε. των 27, το Ηνωμένο Βασίλειο να κινδυνεύει να μείνει Αγγλία σκέτη, και προφανώς να καταστρέψει την πολιτική του καριέρα. 

13
Γενικά, οι Βρετανοί ηγέτες εμφανίστηκαν ντεφορμέ εσχάτως

14
Και Γιβραλτάρ, τρεις. 
Η απόφαση για Brexit πανηγυρίστηκε δεόντως από όλες τις προοδευτικές, ψύχραιμες και νουνεχείς πολιτικές δυνάμεις της υφηλίου

15
Κάποιοι άλλοι, πάλι, ετοιμάζονται για τις δικές τους επετείους, κρυφοπανηγυρίζοντας

16
Υπάρχει και μια ενδιαφέρουσα κατηγορία ανθρώπων, όπως ο ηγέτης της «Άνοιξης της Αθήνας» Γιάνη, οι οποίοι στήριξαν το Grexit και το ΟΧΙ πέρυσι αλλά φέτος στήριξαν το Bremain. 

17
Όπως μας ενημέρωσε ο Πολ Μέισον, που πέρυσι χαρακτήριζε γερμανοτσολιάδες του υποστηρικτές του ΝΑΙ στο ελληνικό δημοψήφισμα, ψήφισε Remain για να γίνει στη συνέχεια επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης της Λισσαβώνας και να διαγράψουμε τον νεοφιλελευθερισμό με μια πανευρωπαϊκή επανάσταση.

18
Προβλέπεται άστατος καιρός και φουρτούνες με κατά τόπους επαναστάσεις

19
Φαντασίωση επανάστασης ή απλώς ένα case study που απέτυχε