#Σε νέα μονοπάτια - Free Sunday
#Σε νέα μονοπάτια

#Σε νέα μονοπάτια

Στη φάση που έρχεται η «λυπητερή» για τους πολίτες καθώς αρχίζουν να εφαρμόζονται τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί. Παράλληλα, αρχίζουν να υλοποιούνται και όλα τα υπόλοιπα που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του μνημονίου. Μια πρώτη γεύση για τον τρόπου που σκοπεύει η κυβέρνηση να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει πήραμε από το νομοσχέδιο που κατέθεσε ο υπουργός  Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας για τη συμφωνία με την Cosco. 

1

Εντάξει, δεν έγινε και τίποτα, στο νομοσχέδιο αλλάξαμε εφτά παραγραφούλες σε σχέση με τη σύμβαση που είχαμε υπογράψει με την Cosco, σιγά, ένας λάθος υπολογισμός ήταν. 

2

Έλα ντε, ποιος να το περίμενε. Δεν πειράζει έχουμε και plan B αφού δεν έπιασε το αρχικό πλάνο εφαρμογής του περίφημου παράλληλου προγράμματος με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου. 

3

Λίγο πριν την παρέμβαση του πρωθυπουργού και τις αλλαγές στο νομοσχέδιο ώστε να ανταποκρίνεται στα όσα υπογράφτηκαν στη σύμβαση με τους Κινέζους, οι τελευταίοι ήταν κάπως έτσι

4

Ο δε πρωθυπουργός, κάπως έτσι

5

Πάντως υπήρξαν και θετικά από την όλη υπόθεση. Να, οι Κινέζοι μπόρεσαν να κατανοήσουν καλύτερα τα χούγια των εν Ελλάδι συνεργατών τους

6

Όπως κι εμείς μπορέσαμε να καταλάβουμε καλύτερα αυτούς που μας κυβερνάνε

7

Σε ελεύθερη μετάφραση, από τη στιγμή που είμαστε κυβέρνηση το προσωπικό μας συμφέρον υπερκαλύπτει τις όποιες αρχές μας. Τίμιο. 

Από την περασμένη Πέμπτη κόπηκε και το ΕΚΑΣ σε περίπου 100.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Σόρι, λάθος, δεν κόπηκε το ΕΚΑΣ, απλώς αναπλαισιώθηκε η σύνταξή τους. 

8

Η κατάσταση λοιπόν έχει κάπως έτσι

9

Κι αν τις κόψαμε λίγο, θα μετριάσουμε τις επιπτώσεις

10

Σε ελεύθερη μετάφραση, 

11

Ας μην τα θέλουμε και όλα πάντως, μπορεί να κόπηκε το ΕΚΑΣ για 100.000 χαμηλοσυνταξιούχους αλλά αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ. 

12

Βέβαια στον ένα χρόνο και δύο μήνες που μεσολάβησαν από τις 7 Απριλίου του 2015 τα έργα έγιναν λόγια του αέρα. 

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι μόλις ξεκινήσαμε

13

Ένας ΕΝΦΙΑ ανανεωμένος, συνταγματικά κατοχυρωμένος, έτοιμος για όλα

14

Ένας ΕΝΦΙΑ που όλοι έχουμε καταλάβει πλέον γιατί θα μας συντροφεύει για δεκαετίες ακόμα

15

Πλέον, είναι ξεκάθαρο

16

Το πραγματικά καυτό θέμα της εβδομάδας που πέρασε ήταν βέβαια η χρεοκοπία της «Μαρινόπουλος», μια εξέλιξη που μπορεί να αναλυθεί από διαφορετικές οπτικές γωνίες. 

Η μία, είναι αυτή

17

Η άλλη, αυτή

18

Όπως πάντα η πραγματικότητα δεν είναι ούτε άσπρη, ούτε μαύρη, είναι γκρι. Σε κάθε περίπτωση, το ένα θέμα που πρέπει να λυθεί πλέον είναι τι θα γίνει με τους προμηθευτές στους οποίους χρωστάει τεράστια ποσά η εταιρία. Το άλλο, τι θα γίνει με τους περίπου 13.000 εργαζόμενους. Στην ουσία δηλαδή το θέμα που πρέπει να λυθεί είναι το πρώτο, καθώς για το δεύτερο υπάρχει ρεαλιστική λύση. 

19

Ένα μικρό τεχνικό προβληματάκι ίσως και να εμποδίσει την κοινωνική κατάσχεση των εμπορευμάτων  

20

Σε κάθε περίπτωση, ας μην απογοητευόμαστε, υπάρχουν και χειρότερα

21
22

Σε άλλα νέα, στην Κριστίν τη Λαγκάρντ φάνηκε ενδιαφέρουσα ιδέα να διεξάγονται μόνιμα οι Ολυμπιακοί Aγώνες στην Ελλάδα.

23

Το σίγουρο πλέον είναι πως όλα όσα τους έχουμε καταλογίσει κατά καιρούς επιβεβαιώνονται: στο ΔΝΤ θέλουν το κακό μας, θέλουν να μας εξαφανίσουν και θα κάνουν τα πάντα για να το πετύχουν. 

24

Το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει να αποφασίσει ο λαός. Άντε, γιατί καιρό έχουμε να πάμε στην κάλπη και θα πάθουμε κανα στερητικό

25

Σε κάθε περίπτωση, είμαστε που είμαστε κατεστραμμένοι, ας σώσουμε τουλάχιστον τους υπόλοιπους: ήδη το Ρίο Ντε Τζανέιρο που διοργανώνει τους φετινούς Ολυμπιακούς, είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

26