#Σπίρτζης και Χριστοφοράκος ζουν ένα δράμα - Free Sunday
#Σπίρτζης και Χριστοφοράκος ζουν ένα δράμα

#Σπίρτζης και Χριστοφοράκος ζουν ένα δράμα

Με την κυβέρνηση να έχει πάρει φόρα και να αποκρατικοποιεί μια ΔΕΚΟ την εβδομάδα, δεν ήθελε και πολύ να γίνει το λάθος. 


Για μία ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε συνεπής στα όσα υποστήριζε, διά του σημερινού υπουργού Οικονομίας κ. Σταθάκη, όσο ήταν στην αντιπολίτευση. 



Προφανώς και είναι καλά, εφόσον  εξυπηρετούν το Μεγάλο Σχέδιο. 



Στην πραγματικότητα βέβαια ουδέποτε υπήρξε προσφορά 300 εκατ. ευρώ, και το 2013 οι προσφορές πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα κυμαίνονταν, βάσει των ρεπορτάζ της εποχής. Τα 300 εκατ. ήταν ένα νούμερο που εφηύρε ο ΣΥΡΙΖΑ για να καταστήσει ανέφικτη την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ: εφόσον είναι σκανδαλώδες το αντίτιμο των 300 εκατ. ευρώ, ποιος θα τολμούσε να πουλήσει για 50 ή 60 εκατ. ευρώ; Μόνο ο… ΣΥΡΙΖΑ. 



Φυσικά το πραγματικό δράμα είναι άλλο



Ο πόνος είναι μεγάλος και αβάσταχτος, σαν αυτόν των κατηγορούμενων για το σκάνδαλο Siemens ένα πράγμα.

6_1

Εντάξει, δεν έγινε και τίποτα το τρομερό που δεν μεταφράστηκαν εγκαίρως τα δικόγραφα στη μητρική γλώσσα κάποιων εκ των κατηγορούμενων ή που υπήρχε από τον περασμένο Νοέμβριο εισαγγελική διάταξη απόρριψης του αιτήματος κάποιων εκ των κατηγορουμένων για μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος στη μητρική του γλώσσα παρ’ότι είναι υποχρεωτικό βάσει νομοθεσίας.
Άλλωστε μόλις πριν 8 χρόνια ξεκίνησε η διαδικασία και σε καμία περίπτωση δεν είναι πρώτης προτεραιότητας. 



Σε γενικές γραμμές η υπόθεση έχει κάπως έτσι



Ή πως αλλιώς να μας πει το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του ότι δεν… καίγονται ακριβώς για την εξιχνίαση και απόδοση ευθυνών για το σκάνδαλο. 



Συνεπώς, τι να κάνουμε, παίζουμε την κολοκυθιά 



Οπότε καταλήγουμε στο εξής συμπέρασμα


Μ’ αυτά και μ’ αυτά ένας άνθρωπος, κάπου στη Γερμανία, συνεχίζει να ζει το δράμα του. 

12_1

ΟΚ, το συγκεκριμένο account στο twitter είναι parody και δεν ανήκει στον πρώην επικεφαλής της ελληνικής Siemens, αλλά με τα όσα γίνονται κάλλιστα θα μπορούσε να κάνει τη συγκεκριμένη δήλωση. 
Μετά τις εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας, το δράμα του ζει και ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ



Η ανάληψη διευθυντικών καθηκόντων στην Goldman Sachs από τον –αποτυχημένο- πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -τότε που αποδεχόταν τη δημιουργική λογιστική των ελληνικών δημοσιονομικών μεγεθών ενώ στη συνέχεια κλήθηκε να διαχειριστεί την κρίση του 2008 με τα γνωστά αποτελέσματα- και -αποτυχημένο- πρώην πρωθυπουργό της Πορτογαλίας προκάλεσε απορίες



Απαντήσεις ζητήθηκαν αλλά δεν δόθηκαν, όσο κι αν η συγκεκριμένη μη απάντηση… τα λέει όλα



Γενικά, ήταν μια εβδομάδα που γέννησε απορίες…

16_1

… αλλά και έλυσε απορίες. Να για παράδειγμα μάθαμε ότι η πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «φωνή λαού».



Ψηφοφόροι είναι, ό,τι θέλουν, θέλουν



Απ’ ό,τι φαίνεται ένα ζόρι το τραβάει ο πρωθυπουργός, εφόσον 



Συνεπώς, 



Ένα συνηθισμένο πρόβλημα που παρουσιάζεται όταν συνεχώς πρέπει να εφευρίσκεις δικαιολογίες για να καλύπτεις αυτά που ούτως ή άλλως έχεις αποφασίσει να κάνεις, είναι ότι πολλές φορές ξεχνάς ποιες δικαιολογίες έχεις επικαλεστεί την προηγούμενη φορά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η προοπτική που έδωσε ο πρωθυπουργός να δοθεί και 5η τηλεοπτική άδεια σε περίπτωση αύξησης της διαφημιστικής πίτας. 



Στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, πάντως, ο πρωθυπουργός είπε και μια μεγάλη αλήθεια



Μέσα σε αυτή την δύσκολη εβδομάδα η συνεδρίαση της Βουλής των Εφήβων, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, αποτέλεσε μια ανάσα δροσιάς και φρεσκάδας. Η εφηβεία είναι η εποχή της επανάστασης και της αμφισβήτησης των πάντων. Κάτι που αποδείχτηκε και στη συνεδρίαση, όταν μεταξύ άλλων οι έφηβοι «βουλευτές» ζήτησαν την επαναφορά της προσευχής, τη διατήρηση των παρελάσεων, τη διατήρηση των θρησκευτικών ως έχουν και να συνεχίσουν να διδάσκονται τα αρχαία ελληνικά περισσότερες ώρες από τα νέα ελληνικά. 



Σε πολλές περιπτώσεις οι τοποθετήσεις των εφήβων αποτέλεσαν μια παρατεταμένη… αμήχανη στιγμή



Τα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι τρία.
Το πρώτο,



Το δεύτερο, 



Και το τρίτο