Ο αδέσποτος Άρθουρ από το Εκουαδόρ στη...Σουηδία - Free Sunday
Ο αδέσποτος Άρθουρ από το Εκουαδόρ στη...Σουηδία

Ο αδέσποτος Άρθουρ από το Εκουαδόρ στη...Σουηδία

Η ιστορία του αδέσποτου Αρθουρ από το Εκουαδόρ που ακολουθούσε μια ομάδα Σουηδών καθ'όλη την διάρκεια της διαδρομής των 692 χιλιομέτρων που έκαναν για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Adventure Racing World Championship είναι πραγματικά μοναδική.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για το 2014, για πρώτη φορά έγινε εξαίρεση, ώστε μια ομάδα να ολοκληρώσει τον αγώνα με πέντε μέλη αντί για τέσσερα. Αυτό το πέμπτο μέλος; Ένα αδέσποτο σκυλί, το οποίο ονομάστηκε Arthur από τους συντρόφους του.

Σε ένα από τα διαλείμματα του αγώνα, ένα από τα μέλη της ομάδας, εξέφρασε τη λύπη του για το θλιβερό, μοναχικό αδέσποτο και αποφάσισε να μοιραστεί μαζί του ένα κεφτέ.

Καθώς η ομάδα σηκώθηκε για να συνεχίσει την κούρσα τους, ο Αρθουρ τους ακολούθησε από την λασπώδη ζούγκλα του Αμαζονίου, σε όλη τη διαδρομή μέχρι τη γραμμή τερματισμού.

Τους ακολούθησε κολυμπώντας την ώρα που αυτοί έκαναν κανόε καγιάκ, σκαρφάλωσε στις βουνοπλαγιές, βουτήχτηκε στην λάσπη.

Ακόμα κι όταν τα μέλη της ομάδας προσπάθησαν να τον διώξουν φοβούμενοι την ασφάλειά του, αυτός τους ακολουθούσε. Αναπόφευκτα έγινε και αυτός μέλος τους.

Ο Mikael Lindnord, μέλος της ομάδας, μπόρεσε να τον υιοθετήσει και να τον φέρει πίσω στο σπίτι του στη Σουηδία, όπου ο σκύλος ζει σήμερα, υγιής και ευτυχισμένος.