Είναι αυτά τα video αστεία; Όχι για τα Χάσκυ.. - Free Sunday
Είναι αυτά τα video αστεία; Όχι για τα Χάσκυ..

Είναι αυτά τα video αστεία; Όχι για τα Χάσκυ..

Διαθέτει τα βασικά χαρακτηριστικά των βόρειων φυλών: διπλό τρίχωμα, ένα μαλακό, απαλό υπόστρωμα πάνω από το δέρμα που καλύπτεται από ένα πιο μακρύ και σκληρό εξωτερικό. Το απαλό υπόστρωμα παγιδεύει τη θερμότητα του σώματος του σκύλου και το εξωτερικό τρίχωμα δεν αφήνει το νερό να φτάσει στο δέρμα.

Το Χάσκυ Σιβηρίας (ή Αλάσκας, ή Γρουλανδίας) θεωρείται ο κατεξοχήν σκύλος των βόρειων κλιμάτων. Των πολύ βόρειων…

Είναι ένας σκύλος που δημιουργήθηκε 1.000 χρόνια πριν για να βοηθήσει τη φυλή των Τσάκτσι, κατοίκων της ανατολικής Σιβηρίας, για να τραβούν τα βαριά φορτία σε μεγάλες αποστάσεις και σε δύσκολες συνθήκες. Τα σκυλιά αυτά ήρθαν από την Αλάσκα κατά τη διάρκεια των μεγάλων μετακινήσεων φυλών και ομάδων στην αναζήτηση κοιτασμάτων χρυσού. Η αρχική τους αποστολή στην Αλάσκα και τον Καναδά ήταν να είναι σκυλιά έλκηθρων, αφού είναι σε θέση να αντέχουν σε θερμοκρασίες τόσο χαμηλές όσο -50 έως -60 °C.

Ωστόσο, τα Χάσκυ γρήγορα υιοθετήθηκαν ως κατοικίδια. Κι αν στις Βόρειες χώρες μπορούσαν να γίνουν οι πιστοί φίλοι που κάθε οικογένεια ψάχνει η εξαγωγή τους στις μεσόγειες χώρες, που οι υψηλές θερμοκρασίες, οι καύσωνες και οι ήπιοι χειμώνες είναι συνήθη φαινόμενα είναι ένα βασανιστήριο για τα ευγενή Χάσκυ.

Στα video που ακολουθούν σίγουρα θα γελάσετε. Δυο κουτάβια Χάσκυ ψάχνουν δροσερό καταφύγιο μέσα σε οικιακά ψυγεία. Είναι πράγματι αστεία, ταυτόχρονα δηλώνουν και το μαρτύριο των Χάσκυ, σε μη φιλικά για εκείνα κλίματα.