Η ευημερία των ζώων – ένα κρίσιμο θέμα για τις Ευρωπαϊκές Εκλογές του 2019 - Free Sunday
Η ευημερία των ζώων – ένα κρίσιμο θέμα για τις Ευρωπαϊκές Εκλογές του 2019

Η ευημερία των ζώων – ένα κρίσιμο θέμα για τις Ευρωπαϊκές Εκλογές του 2019

Πρόσκληση από 61 οργανώσεις μέλη του Eurogroup for Animals προς όλους τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές, για την υπογραφή μιας δέσμευσης υποστήριξης πρωτοβουλιών για την ευζωία όλων των έμβιων όντων. 

Η πλειοψηφία των πολιτών στην Ευρώπη τρέφουν ένα βαθύ ενδιαφέρον για την ευημερία των ζώων. Όπως καταδεικνύεται στο παρελθόν, μέσα από έρευνες και στατιστικές, οι άνθρωποι από κάθε χώρα, ζητούν όλο και περισσότερο την επιβολή υψηλότερων προτύπων καλής μεταχείρισης των ζώων καθώς και για αυστηρότερα μέτρα που οφείλουν να λαμβάνονται από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Ως πολίτες δηλώνουν πως θα νιώθουν μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση όταν ανήκουν σε μια κοινότητα που σέβεται το περιβάλλον και κάθε μορφή ζωής.

Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια αυτής της νομοθετικής περιόδου και παρά το μεγάλο έργο από πολλούς Ευρωβουλευτές για την καλή μεταχείριση των ζώων, το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο δεδομένου ότι δεν ήταν προτεραιότητα της Επιτροπής και αντικείμενο νομοθετικής πρότασης. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, λαϊκιστικές φωνές κομμάτων έχουν χρησιμοποιήσει την καλή διαβίωση των ζώων να κερδίσουν την προσοχή του κόσμου αλλά και ψήφους.  

Ο οργανισμός Eurogroup for Animals www.eurogroupforanimals.org που ξεκίνησε την καμπάνια #Vote4Animals έχει καταφέρει από την ίδρυσή του το 1980, να ενθαρρύνει την ΕΕ να υιοθετήσει υψηλότερα νομικά πρότυπα για την προστασία των ζώων. Αντικατοπτρίζει την κοινή γνώμη μέσω των συνεταιρισμών/οργανώσεων μελών του σε όλη την Ένωση και έχει τόσο την επιστημονική όσο και την τεχνική εμπειρογνωμοσύνη για την παροχή έγκυρων συμβουλών σε θέματα σχετικά με την καλή διαβίωση των ζώων.

Εκπροσωπεί 61 οργανώσεις υπεράσπισης ζώων σε 25 κράτη μέλη της ΕΕ, τις ΗΠΑ, την Ελβετία, την Αυστραλία, τη Σερβία και τη Νορβηγία.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών, ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ, είναι ένα από τα 61 μέλη του Eurogroup for Animals  και  υποστηρίζει ενεργά την πρόσκληση σε όλους τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές να υπογράψουν την δέσμευση τους όσον αφορά την ευζωία των ζώων.

Οι εκλογές τον Μάιο του 2019 θα καθορίσουν τις πολιτικές προτεραιότητες της Ευρώπης για τα επόμενα πέντε χρόνια. Η πολιτική πρόοδος για την ευημερία των ζώων εξαρτάται από αφοσιωμένους στον πολύ σημαντικό αυτό σκοπό βουλευτές.

Για αυτό ζητούμε από τους υποψήφιους να δείξουν την αφοσίωσή τους υποστηρίζοντας αυτή τη δέσμευση.

Είναι μια  ευκαιρία  να υποστηριχθούν συλλογικά πρωτοβουλίες για την ευημερία των ζώων. Με αυτόν τον τρόπο, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΕΚ υπόσχονται να αντιμετωπίσουν θέματα καθοριστικά για την ευζωία των ζώων.

Οι επόμενες Ευρωπαϊκές εκλογές πιστεύουμε πως θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία ώστε η ευζωία των ζώων να γίνει μία από τις προτεραιότητες σε επίπεδο Ε.Ε. Ελπίζουμε ότι η επόμενη Επιτροπή και το Κοινοβούλιο θα αντικατοπτρίζουν τις απαιτήσεις των πολιτών και θα περιλαμβάνουν τις ανησυχίες τους για την καλή μεταχείριση των ζώων στο πρόγραμμά τους. 

Αυτό που ζητούμε από τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές είναι να επισκεφθούν την Ελληνική έκδοση του #vote4animals  https://www.voteforanimals2019.eu/el/home/ και να δηλώσουν την υποστήριξή τους στην ένταξη των απλών λέξεων «προστασία των ζώων» που έχουν την δύναμη να αλλάξουν την ζωή εκατομμυρίων έμβιων όντων. Μια υπογραφή που θα υποστηρίζει πρωτοβουλίες για την ευζωία των ζώων κατά την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο.

Δίνεται μια μοναδική ευκαιρία στην χώρα μας, μέσω των υποψήφιων βουλευτών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της και να προωθήσει την ευημερία των ζώων. 

ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ,

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΙΠΠΟΕΙΔΩΝ