Μαγιό από ECONYL®, μια 100% ανακυκλωμένη ίνα νάιλον - Free Sunday
Μαγιό από ECONYL®, μια 100% ανακυκλωμένη ίνα νάιλον

Μαγιό από ECONYL®, μια 100% ανακυκλωμένη ίνα νάιλον

Η United Colors of Benetton παρουσιάζει την πρώτη αντρική και γυναικεία συλλογή μαγιό από ECONYL®, μια 100% ανακυκλωμένη ίνα νάιλον που προέρχεται από μεταχειρισμένα δίχτυα και διάφορα απορρίμματα.

Η νέα συλλογή United Colors of Benetton Beachwear προέρχεται από τη θάλασσα και επιστρέφει στη θάλασσα. Τα μαγιό αυτού του καλοκαιριού για γυναίκες, άντρες και παιδιά είναι κατασκευασμένα από ECONYL®, μία 100% ανακυκλωμένη ίνα νάιλον από μεταχειρισμένα δίχτυα, διάφορα απορρίμματα και βιομηχανικά απόβλητα.Ο σεβασμός στο περιβάλλον υπήρξε ανέκαθεν μία από τις βασικές αξίες της εταιρείας που εδρεύει στο Treviso της Ιταλίας. Ο Όμιλος Benetton είναι ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στο πρόγραμμα Greenpeace Detox, αφιερωμένος στην εξάλειψη των επικίνδυνων χημικών ουσιών από την αλυσίδα εφοδιασμού της βιομηχανίας μόδας. Εξάλλου,  από το 2017 είναι επίσης μέλος της πρωτοβουλίας Better Cotton Initiative, του μεγαλύτερου προγράμματος στον κόσμο που αφορά τη βιωσιμότητα του βαμβακιού.

ECONYL LOOK 01 Copy min

Η κατασκευή μαγιό και ενδυμάτων από το ανακυκλωμένο νάιλον ECONYL® δίνει νέα ζωή στα, κατά τα άλλα, άχρηστα απόβλητα και μειώνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που προκαλούνται από την παραγωγή νέων ινών. Το ECONYL®, που αποτελεί εφεύρεση της ιταλικής εταιρείας Aquafil, είναι το αποτέλεσμα μιας καινοτόμου διαδικασίας παραγωγής που μετατρέπει τα απόβλητα και τα απορρίμματα σε 100% ανακυκλωμένο νάιλον ενώ διατηρεί τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά και την απόδοσή του χωρίς να απαιτεί τη χρήση παρθένων πρώτων υλών για την παραγωγή του.

ECONYL LOOK 05 Copy min

Σχεδόν 15 τόνοι απόβλητων υλικών χρειάστηκαν για τη δημιουργία του ECONYL® που χρησιμοποιήθηκε στη νέα συλλογή μαγιό της Benetton. Το ένα τέταρτο αυτής της νέας ίνας κατασκευάζεται από μεταχειρισμένα δίχτυα ψαρέματος. Το ECONYL® είναι επίσης ευεργετικό για το περιβάλλον και με άλλους τρόπους: η νέα συλλογή εξοικονομεί συνολικά περίπου 90 τόνους εκπομπών CO2, που αντιστοιχούν σε 106 βαρέλια λαδιού και το υλικό που προκύπτει είναι απόλυτα ανακυκλώσιμο.

Η συλλογή από αναγεννημένο νάιλον ECONYL® αποτελείται από δύο σειρές, τις Basic και Sporty. Η γυναικεία συλλογή, η οποία διατίθεται για άντρες και παιδιά, έχει βασικά χρώματα και διαθέτει τα πιο προηγμένα σχέδια μαγιό, με push up σουτιέν χωρίς επένδυση, με σλιπ ή στρινγκ με κορδόνια, καθώς και ολόσωμα μαγιό σε στυλ American, με τρίγωνα σουτιέν και ψηλόμεσα σλιπ. Η σειρά Sporty, περιλαμβάνει  μαγιό με αθλητικό στυλ και έντονα χρώματα, και το βασικό κομμάτι της σειράς είναι ένα ιδιαίτερα ελαστικό ολόσωμο μαγιό με τα χαρακτηριστικά χρώματα της Benetton που τονίζει την περιοχή κάτω ακριβώς από το μπούστο αλλά και τη μέση.

ECONYL LOOK 07 Copy min

Η νέα συλλογή μαγιό κατασκευασμένη από το ανακυκλωμένο νάιλον ECONYL® θα είναι διαθέσιμη από τον Μάιο του 2021 στα καταστήματα της United Colors of Benetton και Undercolors of Benetton σε Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Ρωσία, Τουρκία, Σλοβενία και Κροατία καθώς και στο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας.

benettongroup.com/sustainability/

gb.benetton.com/l/sustainability.html